Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Portakallı Kek yapmanın püf noktası

Antik Mısırlılar tarafından keşfedilen ve günümüze kadar uzanan portakallı kek, çayın yanında afiyetle tüketiliyor. Peki, Portakallı Kek yapmanın püf noktası nedir? İşte cevabı...

Portakallı Kek yapmanın püf noktası

7'den 70'e herkes tarafından tüketilen portakallı kek, hazırlanışı itibarıyla oldukça kolay.

Ortalama 40 dakika içerisinde fırında pişen portakallı kek yapımında kullanılan malzemeleri ve portakallı kez tarifini sizler için derledik.

Portakallı Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı

  • Üç yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 çay kaşığı toz tarçın 

  • 1 su bardağı süt

  • 1 adet sıkmalık portakalın kabuğu

  • 1 adet sıkmalık portakalın suyu

  • 3 su bardağı un

  • 2 paket kabartma tozu

  • Carte d'Or Classic Çikolata Tutkunlarına

  • 1 paket şekerli vanilin

Portakallı Kek Hazırlanışı

  1. Geniş iki karıştırma kabı hazırlayın. Bir kabın içine yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. 
  2. Mikser yardımıyla hızla karıştırın ve beyazlayana kadar karıştırmaya devam edin. 
  3. Bir kenarda tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelene dek bekleyin. Sonra yağları yumurtalı karışıma dökün. 
  4. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin, ardından suyunu sıkın.
  5. Portakal suyunu ve kabuğu sütle beraber sıvı karışıma ekleyin. 
  6. Kuru malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu, vanilin) elekten geçirerek boş olan kaba dökün. İyice karıştırın. 
  7. Kuru ve sıvı karışımları yavaşça tek kapta buluşturun. Dıştan içe doğru karıştırarak homojenleştirin. 
  8. Karışımı, yapışmaz bir kek kalıbına dökün. 
  9. Fırını 180 derecede ısıtın ve karışımı 45 dakika pişirin. 

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Portakallı Kek yemek tarifi gurme