Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6401
Dolar
Arrow
34,2639
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8812
Altın
Arrow
2911,0000
BIST
Arrow
9.032

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle 'Revani' adı verdikleri bir tatlıdır.

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı olarak anılmaktadır. Şerbetli bir tatlıdır.

Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de revani tarifi yer almaktadır.

REVANİ TATLISI MALZEMELER

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • Yarım limon suyu

REVANİ TATLISI NASIL HAZIRLANIR?

  • İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  • Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
  • Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
  • Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  • 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir.

Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Revani tatlı