Revani tatlısı nasıl yapılır?
Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle 'Revani' adı verdikleri bir tatlıdır.

Revani tatlısı bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı olarak anılmaktadır. Şerbetli bir tatlıdır.
Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de revani tarifi yer almaktadır.
REVANİ TATLISI MALZEMELER
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı seker
- Yarım limon suyu
REVANİ TATLISI NASIL HAZIRLANIR?
- İlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık vb. ile süslenerek servis edilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Her dediği çıkan yandaş kalemden iş dünyasına operasyon iddiası

Erdoğan'ın masasına koyulan 4 kritik raporu duyurdu

Fenerbahçe'de İsmail Kartal seçim öncesi sessizliğini bozdu!

Kira getirisi en yüksek 10 il belli oldu!

2 polisi şehit eden 16 yaşındaki katilin ifadeleri kan dondurdu

AKP'li Şamil Tayyar'dan Can Holding operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklama

AKP için 'yeni transferler' iddiası

Kurultay davası sonrası sürpriz Özgür Özel - Kılıçdaroğlu iddiası

Gayrimenkul rantı

İmdada yetişen yeni destek
