Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Beyin kanserine karşı mucizevi ilaç keşfedildi! 13 yaşındaki çocuk iyileşti

Daha önce tedavisi mümkün olmayan bir beyin kanseri türü, 13 yaşındaki bir çocukta deneysel bir ilaçla başarıyla tedavi edildi.

Beyin kanserine karşı mucizevi ilaç keşfedildi! 13 yaşındaki çocuk iyileşti

13 yaşındaki bir çocuğun tedavisi için kullanılan deneysel ilaç, daha önce tedavisi mümkün olmayan bir beyin kanseri tipini iyileştirdi.

Yıllar önce, 6 yaşındaki Lucas adlı bir çocuğa beyin kanseri teşhisi konulmuştu. Bu kanser türü, çocuklarda ölümcül sonuçlar doğuran bir tür olan gilal tümör olarak biliniyordu; hatta bu kanser türünden sağ kurtulan hiçbir çocuk bulunmuyordu. Fransız doktor Jacques Grill, aileye zorlu bir haber vermek zorunda kalmış ve çocuğunun öleceğini belirtmişti. Ancak bugün, Lucas tamamen sağlıklı ve 13 yaşında, bu da dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Belçikalı çocuk, beyinde iyileşen ilk gilal tümör vakası olarak tarihe geçti. Çocuk kanserinde yüzde 85'e kadar başarı elde edilebilse de, Lucas'ın tedavisi diğerlerinden farklı ve umut verici olarak değerlendiriliyor. Paris'teki kanser merkezi Gustave Roussy, Lucas'ın imkansızı başardığını belirtiyor.

DIPG olarak adlandırılan bu beyin kanseri türü, her yıl dünya çapında binlerce çocukta görülüyor. Kemoterapi ve radyoterapiyle bazen yavaşlatılabilen bu kanser türüne yakalanan çocukların sadece yüzde 10'u iki yıldan fazla yaşayabiliyordu ve herhangi bir ilaç tedavisi etkili olmamıştı.

Lucas ve ailesi, umutlarını canlı tutarak Belçika'dan Fransa'ya gelip BIOMEDE ilaç testlerine katıldı. Lucas, burada şans eseri everolimus adlı ilacı denemek için seçildi. Doktor Grill, düzenli MRI taramalarında kanserin tamamen kaybolduğunu gözlemlediklerini söyledi. Tümör kaybolduktan sonra da ilacı kullandırmaya devam eden Grill, Lucas'ın ilacı bir süre önce bıraktığını öğrenince süreci sonlandırdı.

Yedi çocuk daha benzer tedavi süreçlerinden geçtikten sonra hayatta kalsa da, tümör sadece Lucas'ta tamamen kayboldu.

Araştırmacılar şimdi Lucas'ın tamamen iyileşmesinin ardında yatan genetik faktörleri araştırmaya başladı. Bu faktörlerin tespit edilmesinin ardından, tümör hücrelerine etki edebilecek ilaçlar geliştirileceği açıklandı. Ancak kullanılabilir bir ilacın üretilmesi için 10-15 yıl gibi bir süreye ihtiyaç olduğu düşünülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Fransa Tümör Kanser beyin