Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Ali Erbaş'ın Instagram mesajları silindi: 'Soykırımı gizleme çabası' denildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Instagram hesabından paylaşılan iki mesaj, "Siyonist" kelimesi içerdiği gerekçesiyle platformdan silindi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, skandal olarak nitelendirdiği bu durumun, Filistin'deki katliamları kınayan içeriklere yönelik bir sansür olduğunu belirtti.

Ali Erbaş'ın Instagram mesajları silindi: 'Soykırımı gizleme çabası' denildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Instagram hesabında yer alan iki mesajın, "Siyonist" kelimesi içerdiği gerekçesiyle silindiğini duyurdu. 

Orhan, X platformundan yaptığı açıklamada, Instagram Türkiye’de erişimin yeniden sağlanmasının ardından bu skandal uygulamanın gerçekleştiğini ifade etti.

Orhan’ın açıklamasına göre, silinen mesajlardan biri, üç ay önce yapılan "Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi" sonuç bildirisinden yapılan bir paylaşımdı. Bu bildiri, Filistin’deki katliamları kınıyor ve uluslararası kamuoyuna duyurulmuştu. Diğer mesaj ise Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde düzenlenen bir uluslararası toplantıda, İsrail’in terör eylemlerini eleştiren bir konuşmayı içeriyordu.

Orhan, Instagram’ın bu mesajları kaldırmasını, İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırımı gizleme çabası olarak değerlendirdi ve bu durumun insanlığa karşı işlenen suçların hesabının bir gün mutlaka sorulacağını vurguladı.

İşte Ali Erbaş'ın Instagram tarafından silinen mesajları: 


Haber Kaynağı : 12punto

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Instagram