Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP’de ‘altı ok’ krizi büyüdü: CHP lideri Özel ‘yeşil ve mor yapacağız’ dedi ama CHP sözcüsü çark etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin ‘altı ok’ temalı logosundaki Devletçilik okunu yeşil ve mor renge boyayacaklarını açıkladı. CHP lideri Özel aslında bunu haftalar önce verdiği bir röportajda da tartışmaya açmıştı. Ancak, CHP Sözcüsü Deniz Yücel partinin bayrağı ve logosunda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti. İşte CHP’deki “altı ok” krizinin tüm ayrıntıları…

CHP’de ‘altı ok’ krizi büyüdü: CHP lideri Özel ‘yeşil ve mor yapacağız’ dedi ama CHP sözcüsü çark etti

Cumhuriyet Halk Partisi, olağanüstü tüzük kurultayı kararı aldı. Kurultay takvimi de netleşti. Kurultayın sembolik açılışı, 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay, resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

CHP’deki tüzük kurultayı, bir tartışmayı da beraberinde getirdi. 

CHP’de “altı ok” krizi başladı ve büyüdü. 

Şimdi, adım adım CHP’deki altı ok krizinin nasıl geliştiğine bakalım. 

CHP’deki altı ok tartılması tam bir ay önce başladı. 

CHP lideri Özgür Özel, 5 Temmuz 2024’te Cumhuriyet gazetesine bir röportaj verdi ve altı ok ile ilgili renk değişikliğini gündeme getirdi. 

Özgür Özel o röportajda şunları söylemişti: 

“CHP’nin devletçilik okuna iki renk kazandırmayı düşünüyoruz. Devleti yönetirken sürdürülebilir kalkınmayı ve çevre duyarlılığını temsil eden yeşil ve kadın erkek eşitliğini temsil eden bir mor rengi. Değişimin altını dolduruyoruz.”

CHP lideri Özgür Özel’in bu röportajının ardından 12punto’dan Burak Demirbaş, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’a mikrofon uzattı ve CHP’nin logosunun, ‘altı oku’nun değişmesi önerisini nasıl değerlendirdiğini sordu. 

Murat Karayalçın ise “CHP'nin logosu ya da renklerini bir şekilde bu düşünce doğrultusunda tartışmaya açılması gerekiyorsa bunu parti tabanıyla tartışarak yapmak yararlı olacaktır diye düşünüyorum” demişti. 

Devam edelim. 

CHP’de bir ay önce başlayan tartışma CHP lideri Özgür Özel’in dünkü (4 Ağustos 2024) açıklamalarıyla alevlendi. 

CHP'nin Kadın Kolları Kurultayı'nda konuşan Özgür Özel, parti logosunda bulunan altı oktan devletçiliği temsil eden okun rengini değiştirmek istediğini açıkladı. Özel, "Devletçilik okunun yarısını yeşile, diğer yarısını mora boyayacağız" dedi.

İşte o açıklama: 

 

CHP lideri Özgür Özel’in hem dünkü kurultayda hem de bir ay önceki röportajında devletçilik okunu yeşile ve mora boyayacaklarını söylemesine karşılık CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti simgesinde yer alan altı oktaki devletçiliği simgeleyen okun renklerinin değişmeyeceğini öne sürdü. 

Deniz Yücel’in açıklaması şöyle:

- "Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oklu simgesi sırası ile Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik’ten oluşan partimizin ilkelerini ifade etmektedir. Partimizin bayrağı, kırmızı zemin üzerine, beyaz altı oklu bayraktır.

- Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, 'devletçilik' okunun ifade ettiği anlayışımızı anlatırken; çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılığımızı vurgulamıştır. Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir.

- Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye’ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarfettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP CHP Genel Başkanı Özgür Özel Murat Karayalçın