Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhur İttifakı'nda yer almışlardı! DSP'den CHP'ye bayram ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirisi

Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret eden DSP heyetinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirileri dikkat çekti. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir, parlamentonun, "elini kaldır-indir" yeri olduğunu ifade ederken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de eleştirdi.

Cumhur İttifakı'nda yer almışlardı! DSP'den CHP'ye bayram ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eleştirisi

HABER MERKEZİ

Ramazan Bayramı nedeniyle siyasi partilerin bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. 

CHP Genel Merkezi'ne gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Aydemir ve heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka karşıladı.

"DUVARA TOSLADIK"

Görüşmenin basına açık kısmında Aydemir'in parlamenter sistem ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik sözleri dikkat çekti.

Aydemir, "Demokrasiye inandığımız için biz her türlü çözümün parlamentodan çıkmasını bekliyoruz. Sistem öyle bir şeye getirildi ki parlamento 'elini kaldır, elini indir' gibi bir hal aldı. Bu yetkileri de bir an önce artık Türkiye'ye yakışır bir hale getirmek lazım. Bununla yürümüyor, gördük işte duvara tosladık" ifadelerini kullandı.

"BU İKTİDARLA OLMAYACAK"

Aydemir'e yanıt veren Nazlıaka ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu noktada tekrar bir Anayasa değişikliğini ifade ediyorsanız eğer, Anayasa'ya uymayanlarla yeni bir Anayasa yapılacağına dair bir inancımız yok. Bizim bakış açımız; şu an üstlendiğimiz sorumluluğu en iyi şekilde kullanmak ve sonra da hakederek ilk seçimlerde iktidara gelip parlamenter demokrasiyi güçlendirecek bir düzene geçmez ama bu iktidarla olmayacak."

SİSTEM ELEŞTİRİSİ YAPTI

Aydemir sözlerine şöyle devam etti:

"İnşallah, en kısa zamanda olur diye düşünüyorum. Bu artık o kadar sıktı ki bizi. Cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyet'in nimetlerinden faydalanarak yetiştik, büyüdük. Kural gördük, kaide gördük. 

Bana Nallıhan'ın köyündeki adam; Cumhurbaşkanı'nın çıkıp propaganda yapmasını ben istemiyorum artık diyor. Cumhurbaşkanlığının böyle bir saygınlığı vardı Türk milletinde biz bunu naptık, partili cumhurbaşkanlığına çevirdik. Geldiğimiz nokta ne? Bizim halkımızın da yüzde 50'sinden fazlası bu sisteme hayır diyor."

Nazlıaka ise son olarak, "Bizler Cumhuriyet'in ruhu, demokrasinin umuduyuz. O yüzden demokratik bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünün olduğu bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Demokratik Sol Parti (DSP) 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı almış ve Genel Başkan Önder Aksakal, AKP listesinden İstanbul milletvekili seçilmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Hikmet Aydemir DSP CHP Aylin Nazlıaka Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi