Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kurum 'Gündemimizde değil' demişti: Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili çarpıcı ayrıntı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın' projesi, İBB Başkan adayı Murat Kurum'un ise seçim sürecinde geri adım atarak 'Gündemimizde değil' dediği Kanal İstanbul Projesi'nin 2018 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın faaliyet raporlarında yer aldığı görüldü.

Kurum 'Gündemimizde değil' demişti: Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili çarpıcı ayrıntı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında ‘çılgın proje’ diyerek duyurduğu Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin kamuoyunda ve siyaset gündeminde tartışmalar devam ediyor.

AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, bakanlık döneminde 'Yapacağız' dediği Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili gelen sorulara 'Gündemimizde değil' yanıtını verirken, proje 2018’den bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın faaliyet raporlarında, bakanlığın görev tanımları arasında sayıldı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, proje, bakanlığın faaliyet raporlarında ilk olarak 2014 yılında Bakırköy-Beylikdüzü metro projesi ile işlendi. Kurumun 2017 faaliyet raporunda ise kanal, aldığı etüt danışmanlık hizmetiyle rapora yansıdı. Aynı danışmanlık hizmetiyle ilgili kurumun 2018 faaliyet raporunda da “Kanal İstanbul Etüt Proje ve Danışmanlık Hizmetleri 2018 yılı revize ödeneği 17 milyon 851 bin TL olup, 17 milyon 737 bin TL’si harcanmak sureti ile etüt proje işleri tamamlanmıştır” dendi.

Kurumun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilen 2018’den sonra çıkan raporlarında ise bu ifadelere Kanal İstanbul da eklenerek “Karadeniz ile Marmara denizini birleştiren ve gemilerin seyrüseferine imkân veren Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projelerinin geliştirilmesi, kurulması, kurdurulması” tanımlaması yapıldı.

Bakanlığın son çıkan 2023 faaliyet raporunda kanalla ilgili “Proje ile ilgili kurumlarla koordineli çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda, proje alanına ilişkin imar planı çalışmaları süreci devam ettiğinden dolayı hedef süresi uzamış ve belirlenen ilerleme yüzdesine ulaşılamamıştır” bilgisi paylaşıldı.

İMAMOĞLU 'GİZLİ GİZLİ İHALE YAPIYORLAR' DEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, rakibi Murat Kurum’un ‘Gündemimizde yok’ açıklamasına tepki göstererek gizli ihaleler yapıldığını söylemişti.

İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bunların eline İstanbul düşerse, Allah, İstanbul’u korusun. Bakı, bakın değerli İstanbullular; malumunuz bizde çok ama çok güzel bir söz var: Huylu huyundan vazgeçer mi? Vazgeçmez, vazgeçmez. Hani bunlara mikrofon uzatılıyor. Ne diyorlar? ‘Milletin gündeminde olmayan, bizim gündemimizde olmaz.’ Ne için diyorlar? Kanal İstanbul için diyorlar. Doğru mu? Ama ben size söyleyeyim mi? Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar. Biz İstanbul’un hep birlikte muhafızı olacağız, muhafızı. Bunlar gizli kapaklı ihaleler yapmaya devam etsinler. Ama bu millet gizli kapaklı değil, açıkça bunlara demokrasi dersini, İstanbul’un muhafaza olduğunu, İstanbul’u bir kişiye değil, 16 milyona emanet edeceğini, 31 Mart’ta demokrasi şamarı gibi vuracak yüzüne, demokrasi şamarı.”


Haber Kaynağı : 12punto

Kanal İstanbul Murat Kurum Recep Tayyip Erdoğan