Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.727

Özgür Özel’den erken seçim vurgusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nın ikinci gününde erken seçim ve parti stratejileri hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, CHP'nin iktidar hedefini vurgularken, mevcut iktidarın 5 yıllık süresini tamamlamasına karşılık erken seçim çağrısında bulundu.

Özgür Özel’den erken seçim vurgusu

CHP İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nın ikinci günü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in önemli açıklamalarıyla başladı. Kurultayda konuşan Özel, parti olarak erken seçim konusundaki görüşlerini ve stratejilerini paylaştı.

Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin birinci olduğunu belirterek, “Herkes iktidarın bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun tüm kesimlerinin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti’nin tek çıkar yolu, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramamalarıydı. Kutuplaşmak ve gerilim çıkarmak istediler, süreci bunun üzerinden tarif etmeye çalıştılar” dedi.

Özel, seçim sürecinde bazı stratejik hatalara değinerek, “Seçmenlere ‘bizim adaylarımız yerel seçim adayı’ dedik. Bu bir genel seçim değil, bunu genel seçim havasına sokmasınlar. Buradaki oy bir sarı karttır, kırmızı kart değildir. Biz bunu istismar etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI 

Erken seçim beklentilerine değinen Özel, “Toplumda erken seçimin ertesi gün beklentisi yüzde 25’lerdeydi, ama anket sonuçlarına göre bu oran yüzde 50’leri geçmiştir. CHP’nin iradesi tamdır ve hazırlıklar da eksiksiz olmalıdır” dedi.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAYLIĞI MESELESİ

Özgür Özel, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçimde aday olma ihtimaline de değinerek, “Geçen dönemde Erdoğan’ın kendiliğinden aday olamadığını, ama YSK’ya yapılan başvuruda adaylığını kabul ettiğini” söyledi. Ayrıca, “Eğer erken seçim olmazsa Erdoğan olamaz, ancak anayasa gereği erken seçim olursa Erdoğan bir kez daha aday olabilir” şeklinde konuştu.

BU MİLLETİN DAYANACAK 5 YILI YOK

“Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü yok, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemektedir” diyen Özel, gelecek yıl kasım ayında yapılacak olası bir seçimde CHP'nin hazır olduğunu vurguladı. 

Özgür Özel kurultaydaki sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Erdoğan’ın 5 yıllık döneminin ortası gelecek yıl kasım ayında olacak. Erdoğan 'kendime güveniyorum' derse biz erken seçim yapmaya ve 22 yıllık bu iktidara son vermeye hazırız. Kararı bugün alalım veya 8 ay sonra alalım. Gelecek yıl kasım ayında seçim yapılırsa CHP buradadır ve sonuç değişmeyecektir. CHP Türkiye'nin birinci partisidir ve yanıt verilmeyen her soru milletten kaçıştadır. Adaylığına güveni olan karşımıza çıkar.” 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP Tüzük Kurultayı