Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Saray'ın yurt dışı seyahatlerindeki masraflar yurttaştan saklanıyor! Cevdet Yılmaz'dan 'harcama' sorusuna kaçamak yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan ve Amerika seyahatlerindeki personel sayısını ve harcamalarını soran Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan “Yeteri kadar personel gitti” yanıtı geldi. Yılmaz’ın kaçamak yanıtına tepki gösteren Uzun, “Bu hadsizliktir, saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

Saray'ın yurt dışı seyahatlerindeki masraflar yurttaştan saklanıyor! Cevdet Yılmaz'dan 'harcama' sorusuna kaçamak yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına düzenlediği seyahatlerde yapılan harcama ve personel giderleri yurttaşlardan saklanmaya devam ediliyor.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, kendisine ait X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanının Hindistan ve Amerika seyahatlerine KAÇ KİŞİ gitti. KAÇ LİRA harcandı?” sorusuna gelen yanıtı paylaştı.

CEVDET YILMAZ'DAN KAÇAMAK YANIT

Uzun’un sorusuna aylar sona yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yeteri kadar personel gitti” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın kaçamak yanıtına tepki gösteren Uzun, “Cevdet Yılmaz’ın yaptığı saygısızlık bana değil, parlamentoya saygısızlıktır. Milli iradeye saygısızlıktır. Millete saygısızlıktır. Bu saygısız yazıyı “cevap” olarak kabul edemeyiz. Bunu sindiremeyiz. Yutkunamayız. Buna alışamayız” ifadelerini kullandı.

Uzun’un paylaşımı şöyle;


YILMAZ BENZER CEVABI DAHA ÖNCE DE VERMİŞTİ

Öte yandan Cevdet Yılmaz, benzer bir cevabı daha önce de CHP Ankara Milletvekili Aliye Ersever’e vermişti.

Ersever, Cumhurbaşkanlığı filosunda kaç uçak olduğunu sormuştu. Yılmaz ise, “Hizmetin gerektiği kadar” yanıtını vermişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Cevdet Yılmaz Demokrat Parti Salih Uzun Recep Tayyip Erdoğan