Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi'ni bu sözlerle tanıttı

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sinan Oğan, partisini milliyetçi, muhafazakâr ve Atatürkçü kitlelerin oluşturduğunu söyledi.

Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi'ni bu sözlerle tanıttı

2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ATA İttifakı’nın adayı olarak giren ve seçimin ikinci turunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleyen Sinan Oğan yeni kurduğu Türkiye İttifakı Partisi’nin çizgisini açıkladı.

Partisinin logosundaki renklerin anlamını açıklayan Oğan, “Mavi Türklüğü simgelemiş, kırmızı muasırlığı yeşil ise İslam’ı” dedi.

Oğan'ın partisini tanımladığı ifadeleri şu şekilde:

"Türklüğü, muasırlığı, kızıl elmayı, ay-yıldızı ve İslam'ı temsil ediyor.

Sağda konumlanmış; milliyetçi, muhafazakâr ve Atatürkçü kitlelerin oluşturduğu bir siyasi oluşum."

ÖZEL'E GÖNDERME YAPTI

Daha önce CHP lideri Özgür Özel’in Türkiye İttifakı adını kullanmasına tepki gösteren Oğan, “Bu ismi kullanma ayrıcalığı sadece Türkiye İttifakı’nın resmi kimliğinde var” sözleriyle göndermede bulundu.

“MEKÂNIN SAHİBİ GERİ GELDİ” DEMİŞTİ

Oğan, geçtiğimiz haziran ayında yaptığı açıklamasında, CHP lideri Özel’e “Kendilerine başka bir isim bulmalarını tavsiye ediyoruz. Artık mekanın sahibi geri geldi” ifadelerini kullanmıştı.

Oğan, şöyle konuşmuştu:

"Biz Türkiye'de siyasetin neslini değiştirmeye geldik. İsmimiz Türkiye İttifakı Partisi'dir. Bu isim Türkiye İttifakı Partililerin ve Türk Milleti'nin bulduğu isimdir ama son dönemde başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel partimizin adını kullanıyor çünkü görüyorlar. Koskoca CHP Genel Başkanının partimizin ismimizi kullanacağı aklıma gelmezdi ama oldu. Özel'e sormak isterim, hani sizin Millet İttifakı'nız vardı? Kimsenin emek hırsızlığı yapmasına izin vermeyeceğiz.

1 sene seçimlerin üzerinden geçti. Bekledik, üzerimize atılan iftiralara rağmen bekledik. İnsanımızın bize hak vereceğini bekledik. Neden böyle bir karar aldığımızı milletimiz görmüştür. 2023 Genel Seçimleri'nde tabanımız Cumhur İttifakı'na destek vermemizi istedi. Tabanımızın bir kısmı tarafsız, bir kısmı ise Millet İttifakı adayına destek vermemizi istedi."


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel Sinan Oğan Türkiye İttifakı Partisi Türkiye İttifakı