Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TİP'in Çankaya adayı İrfan Değirmenci: 'AKP’nin kazanma ihtimalini görmediğim için aday oldum'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı İrfan Değirmenci bugün TİP Ankara İl Başkanı Fırat Çoban ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Değirmenci neden aday olduğunu, seçilmesi halinde hangi projeleri hayata geçireceğini anlattı.

TİP'in Çankaya adayı İrfan Değirmenci: 'AKP’nin kazanma ihtimalini görmediğim için aday oldum'

Geçen yıl yine TİP’ten İzmir’de milletvekili adayı olan ve seçilemeyen gazeteci ve haber sunucusu İrfan Değirmenci, parti tarafından bu kez Çankaya Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

Değirmenci bugün TİP Ankara İl Başkanı Fırat Çoban ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı; neden aday olduğunu, seçilmesi halinde hangi projeleri hayata geçireceğini anlattı.

Değirmenci, ilçede seçimi "ya mevcut düzenin ya da TİP'in kazanacağını" söyledi. Değirmenci, "Çankaya'da AKP’nin kazanma ihtimalini görmediğim için aday olmayı kabul ettim” dedi.

"İLK KEZ BİR İŞE YARAYACAKMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Kendisinin siyasetçi olmadığını vurgulayan Değirmenci, “Ekrandan gelen bir ünüm var. Bu ünle ilk kez bir işe yaracakmış gibi hissediyorum” dedi.

Haberci olarak, ülke ve kent sorunlarıyla ilgili her alanda söz söyleyen insanlar olduklarını kaydeden Değirmenci, “Siyaseti siyasetçilere bıraktığımızda neler olduğunu gördük” diye konuştu.

"İKTİDARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜREN BİR PARTİ OLMAK İSTEMEDİK"

Değirmenci, “CHP’nin kalesi olan yerlerden birisinde adaysınız. Seçilme şansınız kolay değil bu anlamda neden aday oldunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Biz iktidarın ekmeğine yağ süren, muhalefete zarar veren bir parti olmak istemedik. O yüzden bıçak sırtı olan yerlerde de aday gösterip iktidar bloğunun önünü açmak istemedik. Çok sembolik olan ilçeler var ve o ilçelerde adayımız var.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde adayımız yok ama Belediye Meclisi'nde de TİP’li üyelerin olmasıyla, ulaşım mastır planı hayata geçirilecek."

Çankaya'nın çok özel bir ilçe olduğunu ve son yerel seçimlerde CHP’nin yüzde 70 oy aldığını hatırlatan Değirmenci, "CHP’nin 25 aday adayı vardı, çok çalıştılar ancak onlara karşı bir ismi dayattılar. Biz cumhuriyetin seçme seçilme hakkına sahip yurttaşlarız, 'Biz buradayız' demek istiyoruz.” dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

Ankara Büyükşehir Belediyesi İrfan Değirmenci yerel seçim Çankaya AKP