Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TİP'ten açıklama: İrfan Değirmenci Çankaya'dan aday oldu

2023 genel seçimlerinde TİP’in İzmir milletvekili adayı olup seçilemeyen gazeteci İrfan Değirmenci'nin, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye İşçi Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı olduğu duyuruldu.

TİP'ten açıklama: İrfan Değirmenci Çankaya'dan aday oldu

Gazeteci İrfan Değirmenci geçtiğimiz günlerde ekranlara veda ederek TİP saflarında siyaset yapacağını duyurdu. Çankaya veya Karşıyaka ilçelerinden aday çıkacağı konuşulan Değirmenci'nin adaylığı netleşti.

ÇANKAYA'DAN ADAY OLDU

Türkiye İşçi Partisi, (TİP) İrfan Değirmenci'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı olduğunu duyurdu.

TİP, Değirmenci'nin adaylığını sosyal medya hesabından, "Yıllarca her türlü rantı, talanı, yolsuzluğu konuşup gündeme taşıdı; şimdi Çankaya’da eşitlikten, özgürlükten, değişimden yana bir belediyeciliği konuşacak! Çankaya Belediye Başkan Adayımız İrfan Değirmenci!" şeklinde duyurdu.

İrfan Değirmenci ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Başlıyoruz" vurgusunda bulundu.

Değirmenci, "Bahçeli'de çocuktum, Sıhhiye'de okudum, Cebeci'de üniversiteye gittim. Ben bu kentte ilk kez aşık oldum. İşte 14 Şubat'ta açıklandı. HAYDİ BAKALIM ÇANKAYA Sevgili Çankayalılar, Çankaya, heyecanın, tecrübenin, farklılığın kenti. Çankaya, saraya karşı kurulan halk meclisi. Çankaya, eşit ve özgür bir memleket hayali. O hayal, Çankaya’nın sokaklarında, parklarında, kampüslerinde, caddelerinde ve en önemlisi Çankayalıların kalplerinde saklı. Halkı çaresizliğe, seçeneksizliğe terk etmeye ne gönlümüz ne de fikrimiz el verdi. İşte bu bilinçle yola çıktık. Şimdi bir belediyeyi korumak için neler yapabileceğimizi değil, bir belediyenin bizler için neler yapabileceğini görme vakti  Gelin, hep birlikte ÇANKAYA’da, Cumhuriyet’in evinde, yepyeni bir dili konuşalım. Rantın, liyakatsizliğin, eş dost kayırmacılığının, ayrımcılığın dilini silelim. Dayanışma adına, eşitlik adına, sembolik değil gerçek bir değişim yaratalım Çankaya’da başarabiliriz. BAŞLIYORUZ." ifadelerini kullandı.

İrfan Değirmenci daha önce TİP'in İzmir Milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.


Haber Kaynağı : 12punto

İrfan Değirmenci Türkiye İşçi Partisi Çankaya aday