Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TKH'den "Yargıtay istibdat rejimini tescillemiştir" tepkisi

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yargıtay tarafından verilen Can Atalay kararını sert bir dille eleştirdi.

TKH'den

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını görüştü. Daire, “AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok” diyerek, karara uyulmamasını kararlaştırıldı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından pek çok kesimden eleştiriler geldi.

Alınan karara dair eleştirilerden biri de TKH'den geldi. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda "Yargıtay istibdat rejimini tescillemiştir" ifadesine yer verildi.

Türkiye Komünist Hareketi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay istibdat rejimini tescillemiştir!

Anayasa’da belirtilen demokratik ve laik sosyal hukuk devleti kavramının ülkemiz açısından geçerli olmadığı, Yargıtay 3. Dairesi’nin TİP milletvekili Can Atalay için verdiği ikinci kararla bir kez daha görülmüştür.

Sokaklarda hilafet adıyla yapılan gösteriler laikliğin tasfiyesinin, Yargıtay tarafından alınan karar da hukukun ayaklar altına alınmasının somut iki örneğidir. İstibdat rejiminden demokrasi, bu yoksulluk düzeninden sosyal devlet zaten beklemiyoruz.

Anayasa Mahkemesi’ni yok sayanlar, aynı zamanda halkın seçilmiş vekilini de yok sayarak, Meclis’i de sembolik kuruma dönüştürdüklerini ayrıca göstermişlerdir.

Anayasa’nın temel ve değişmez hükümlerinin ve Meclis’in yok sayıldığı bu istibdat rejiminin “demokrasi oyununa” artık kimse kanmamalıdır."


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Can Atalay AYM Türkiye Komünist Hareketi TKH

İlgili Haberler