Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çağlar Söyüncü ve Cengo 3. kez buluştu: İşte Altınordu'dan Fenerbahçe'ye bir dostluk hikayesi

Ara transfer dönemine hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe önce Bonucci, ardından da İsmail Kartal'ın ısrarla istediği Rade Krunic'i kadrosuna kattı. 3 kulvarda mücadele eden Fenerbahçe son olarak milli futbolcu Çağlar Söyüncü ile de sözleşme imzaladı. Bu transferle birlikte yıllar önce Altınordu altyapısında yetişen eski takım arkadaşları Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü yeniden buluştu. İşte Çağlar ve Cengiz'in kariyer hikayesi...

Çağlar Söyüncü ve Cengo 3. kez buluştu: İşte Altınordu'dan Fenerbahçe'ye bir dostluk hikayesi

Selçuk Ahmet ÇELİK-12punto.com.tr

Ocak ayı transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeye devam eden Fenerbahçe, Leonardo Bonucci ve Rade Krunic'in ardından son olarak  Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Çağlar Söyüncü ile sözleşme imzaladı.

Bu transferin ardından Altınordu altyapısından yetişen iki eski takım arkadaşı Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder yıllar sonra Fenerbahçe forması altında yeniden buluştu. İşte Çağlar ve Cengo'nun (Cengiz Ünder) Altınordu'dan başlayan hikayeleri...

ALTINORDU'DAN AVRUPA'YA 

23 Mayıs 1996 İzmir doğumlu olan Çağlar Söyüncü, profesyonel kariyerine 2011-12 sezonunda Bucaspor Altyapısında başladı. 

Burada bir sezon oynadıktan sonra 3.Lig ekiplerinden Aliağa FK'ya transfer olduktan sonra 2014-15 sezonunda Altınordu kulübüne transfer oldu. Çağlar'ın Cengiz'le ilk buluştuğu yer ise Altınordu oldu. 

Altınordu kulübünde beraber iki sezon geçiren Çağlar-Cengiz ikilisinin yolu 2016-17 sezonunda ayrıldı.

O sezon Cengiz Ünder, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'e transfer olurken, Çağlar Söyüncü Avrupa'nın yolunu tutmuştu. 27 yaşındaki stoper Almanya Bundesliga ekiplerinden Freiburg'a 8 milyon euro bonservis karşılığında transfer oldu

MAGUİRE'NİN YERİNİ ALDI

Çağlar böylece süper lig görmeden doğrudan Avrupa'nın yolunu tutarak büyük bir başarıya imza attı. Freiburg macerasının ardından kariyer basamaklarını teker teker çıkan Çağlar, 2018-19 sezonunda Premier Lig'e transfer oldu. Harry Maguire'yi 80 milyon pound karşılığında Manchester United'e satan Leicester City, Maguire'nin yerini Çağlar Söyüncü ile doldurdu. Çağlar, İngiliz ekibinde gösterdiği performansla ilk 11'in vazgeçilmez oyuncusu oldu. Çağlar, İngiltere Ligi'nde gösterdiği etkili performansı nedeniyle Premier Lig'de sezonun ilk 11'ine seçilmeyi başardı. Fakat Çağlar için işler her zaman yolunda gitmeyecekti. 2022-23 sezonunda Leicester City teknik direktörü Brendan Rodgers ile poblemler yaşayan Çağlar için işler o sezon iyi gitmiyordu. Çağlar'ın antrenman performansından memnun olmadığını dile getiren Rodgers, milli futbolcuyu o sezon sadece 7 lig maçında oynattı. O sezondan sonra Çağlar'ın Leicester kariyeri bitmek üzereydi. Bir sezon önce Premier Lig devleri tarafından tarnsfer edilmek istenen Çağlar, artık 'gözden düşmüş' bir futbolcuydu. Çağlar, 2023-24 sezonun başında La Liga ekiplerinden Atletico Madrid'e transfer oldu. Avrupa'nın en iyi savunma takımlarından biri olan ve takımına aldığı stoperlerden her zaman faydalanan Diego Simeone, Çağlar'dan istediği verimi bir türlü alamadı. Atletico kariyeri kısa süren Çağlar Söyüncü, kış transfer döneminde ülkesine geri döndü. 27 yaşındaki milli stoper, artık Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek. 

İTALYA, İNGİLTERE, FRANSA VE TÜRKİYE...

Altınordu altyapısında yetişen bir diğer futbolcu olan Cengiz Ünder'de Başakşehir transferinin ardından yakın arkadaşı Çağlar Söyüncü gibi Avrupa'ya transfer oldu. Cengiz, Başakşehir kariyerinin ardından 14 milyon euro karşılığında İtalya'nın Roma takımına transfer oldu. Bu transfer ücreti Başakşehir Futbol Takımı tarihinin en büyük satışı olarak tarihe geçti. İtalyan ekibinde istikralı bir performans sergileyen Cengiz, 2020-21 sezonunda Çağlar'ın da formasını giydiği Leicester City'e transfer oldu. Böylece Altınordu altyapısının ürünleri İngiltere'de tekrar buluşmuş oldu. Leicester City'de aradığını bulamayan Cengiz 11 milyon euro bondervis bedeli karşılığında Marsilya'nın yolunu tuttu.Fransız ekibinde bir sezon geçiren Cengiz, 2023-24 sezonu yaz transfer döneminde Fenerbahçe'ye transfer oldu. 

BENİ TANIMAN İÇİN KAĞIDA NE YAZMALIYIM?

3 sezonluk aranın ardından bu kez Fenerbahçe formasıyla bir araya gelen ikili Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarla dikkat çekti. 

Cengiz Ünder, Fenerbahçe'nin yeni transferi Çağlar Söyüncü'nün 2020 yılında kendisini etiketleyerek attığı tweeti alıntılayarak anlamlı bir paylaşımda bulundu. Çağlar Söyüncü, 20 Eylül 2020'de Cengiz Ünder'in Leicester'a kiralık olarak transferi üzerine ''Seni havaalanında bekleyeceğim. Beni tanıman için kağıda ne yazmalıyım?'' ifadelerini kullanmıştı.Bu paylaşımı alıntılayan Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü'ye yine aynı sözlerle cevap verdi.

İRFAN CAN KAHVECİ ETKİSİ

Çağlar'ın Fenerbahçe'ye transferinde İrfan Can Kahveci'nin de etkili bir rol oynadığı biliniyor. Milli takımdan yakın arkadaşlar olan irfan-Cengiz ve Çağlar üçlüsü bu kez Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edecek. Bakalım bu üç yakın arkadaş Fenerbahçe'nin 10 yıllık şampiyonluk hasretine son verebilecek mi? 

KAÇ NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Stoper oyuncularının genellikle giydiği 2,3 ve 4 numaralı formalardan birini tercih etmesi beklenen Çağlar Söyüncü, Serdar Aziz'in 4 numaralı formayı giymesinin ardından 2 numaralı formayı tercih etti. 

CENGİZ VE ÇAĞLAR  

Fenerbahçe'de 3. kez buluşacak olan iki sıkı arkadaşın beraber neler yapabilecekleri merak konusu oldu. 

Çağlar ise şimdiden dostluklarına atfen stadyumdaki bu görüntüyü verdi.

Ayrıca sosyal medyada Cengiz ve Çağlar'ın Fenerbahçe formasıyla sembolik bir fotoğrafı hazırlandı.

İşte o görsel:


Haber Kaynağı : Selçuk Çelik

Cengiz Ünder Çağlar Söyüncü Fenerbahçe Altınordu