Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Financial Times duyurdu: Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi' dünyanın en iyi 60 ev müzesi listesinde

Eserleri dünya dillerine çevrilen, Türkiye'den Nobel Edebiyat Ödülü kazanan ilk ve tek isim olan Orhan Pamuk'un, aynı adlı romanından hareketle kurduğu Masumiyet Müzesi, İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi tarafından "Dünyanın en iyi 60 ev müzesinden biri" olarak gösterildi.

Financial Times duyurdu: Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi' dünyanın en iyi 60 ev müzesi listesinde

İngiliz Financial Times gazetesi haftalık "Ev/Yapı" ekinde bu hafta, İstanbul’daki Masumiyet Müzesi'ne de yer verdi.

Hugo Cox imzalı yazıda, Masumiyet Müzesi’nde her şeyin göründüğünden başka bir şey olduğu, bunun da ziyaretçisinin başını döndürdüğü belirtildi.

Masumiyet Müzesi'ni ziyaret etmenin bir turist için İstanbul’da rehbersiz gezinmek gibi çarpıcı bir sonucu olduğu ifade edilen yazıda, müzenin 2014 yılında Avrupa Müzeler Forumu tarafından yılın müzesi seçildiği hatırlatıldı.

KURGUSAL RUHUNA VURGU YAPILDI

Aynı adı taşıyan tutkulu aşk romanını da özetleyen yazı müzenin yapılış hikâyesinin aşk romanında anlatıldığını belirterek müzenin kurgusal ruhunun altını çizdi.

Pamuk’un Masumiyet Müzesi’ndeki vitrinlerinin birer benzerinden ve Pamuk’un yeni yaptığı yirmi kutu eserden oluşan bir sergi şu anda Dresden’deki Eski Ustalar Müzesi’nde sergileniyor.

Bu gezici sergi daha sonra Münih-Lenbachhaus (Mayıs 2024), Prag-Dox (Kasım 2024), Paris Picasso Müzesi (Mayıs 2025) ve Lizbon’daki Gülbenkian Müzesi’ne (Ekim 2025) gidecek.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Masumiyet Müzesi Financial Times Orhan pamuk