Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıkları satışa çıkıyor

Kara para aklama suçlaması sonrası tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin lüks araçlarına el konulmuş ve TMSF otoparkına çekilmişti. Polat davasında önemli bir gelişme yaşandı. Ünlü çiftin mal varlıklarının satışa çıkarılacağı iddia edildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıkları satışa çıkıyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor.

Polat davasında önemli bir gelişme yaşandı.

MAL VARLIKLARININ HAZİNEYE DEVREDİLMESİ İÇİN DİLEKÇE VERİLDİ

Gazeteci Emrullah Erdinç, Polat ailesinin avukatlarının TMSF'ye ve Vergi Dairesi'ne mal varlıklarının hazineye devrilmesi için dilekçe verdiğini ifade etti.

Erdinç'in açıklamasına göre; Polat Ailesi'nin avukatları, soruşturma sırasında el konulmuş taşınır ve taşınmaz tüm malların ve bankadaki paranın da hazineye devredilmesini istedi.

Ünlü gazeteci, Dilan ve Engin çiftinin avukatlarının yargılama sonunu beklemeden iki kuruma dilekçe vermesinin nedenini ise borçların şimdiden tahsil edilmesi ve yargılama sonunda çıkacak para cezalarına ön bir tedbir alınması olarak açıkladı.

Bunun önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Erdinç, Polat Ailesi'nin avukatı aynı zamanda da mali müşavirleri Ahmet Gün'ün itirafçı olarak verdiği ifadeleri hatırlattı.

Erdinç açıklamasına şöyle devam etti:

"Önce araçlar tek tek açık ihaleye çıkarılacak, sonrasında da taşınmaz olan evlerin satışa çıkarılacak. Polat ailesinin banka hesaplarındaki paralara da bloke konmuştu.

TMSF ve Vergi Dairesi eğer kabul ederse, o paraların tamamı da tek tek kayıt altına alınarak hazineye aktarılacak Aktarılan bu paralar da Vergi Dairesi'nin Dilan ve Engin Polat'ın şirketlerinde tespit edilen sahte faturalardan çıkardığı cezalardan düşürülecek"

Polat çiftinin yaklaşık 29 araba ve birçok taşınır ve taşınmaz malları (evler, arsalar gibi) bulunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Dilan Polat Engin Polat soruşturma TMSF