Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Gülşen Bubikoğlu, eşi Türker İnanoğlu'nu andı

Usta oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık eşi Türker İnanoğlu'nun ölümünden sonra eski bir dans fotoğraflarını paylaştı.

Gülşen Bubikoğlu, eşi Türker İnanoğlu'nu andı

Oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık evliliklerinin anısına geçtiğimiz günlerde vefat eden Türker İnanoğlu ile dans ettikleri bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. 

Türker İnanoğlu ile dans ettiği eski bir fotoğrafı paylaşan Bubikoğlu, "50 yıllık dans... Yarım asırlık yol arkadaşlığı... Yani herkesin harcı değil" ifadelerini kullandı.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

Türk film yönetmeni, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı Türker İnanoğlu, 18 Mayıs 1936 tarihinde Safrabolu'da dünyaya geldi. 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi.

Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. 1960 yılında yaptığı Köyde Bir Kız Sevdim filmiyle yönetmenliğe başladı.

1960 yılında Erler Film adında kendi sahibi olduğu bir film şirketi kurdu. 1979'da Ulusal Video şirketini, 1985 yılında da bir televizyon stüdyosu kurdu.

Çok sayıda televizyon yapımlarına imzasını attı. Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemalarının da sahibidir. 2005 yılında İstanbul Maslak'ta, TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) açtı.

'Bay Sinema' lakaplı yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 2 Nisan'da hayatını kaybetmiştir.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Gülşen Bubikoğlu Türker İnanoğlu