Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Ediz Hun: 'Hayatım filme alındı, yakında izleyicilerle buluşacak'

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Ediz Hun'un hayatı film oluyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hun, "Film üzerinde 6 aydır titiz bir çalışma yürütüyoruz. 3 bölüm halinde gösterime girecek. Büyük bir heyecan yaşıyorum" dedi.

Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Ediz Hun: 'Hayatım filme alındı, yakında izleyicilerle buluşacak'

Müslüm Gürses, Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu'dan sonra bir ünlü ismin daha hayatı film oluyor.

60 yıllık oyunculuk kariyerinde 100'den fazla dizi ve filmde rol alan Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Ediz Hun, sevenlerine müjdeli haberi verdi.

'3 BÖLÜM HALİNDE GÖSTERİME GİRECEK'

12punto'dan Arif Hür'e konuşan Hun, "Hayatım filme alındı. Bebekliğim, gençlik yıllarım, şöhret sürecim ve yaşlılık dönemin en gerçekçi şekilde izleyicilerle buluşacak. 3 bölüm halinde gösterime girecek. Bu nedenle büyük bir heyecan yaşamaktayım" ifadelerini kullandı.

'MONTAJ AŞAMASINDA'

Sözlerini sürdüren usta oyuncu, "Öğrencilik yıllarımda Norveç'e giderek Oslo ve Trondheim Üniversiteleri'nde Biyoloji ve Çevre Bilimleri okuyup ikincilikle mezun olmuştum. Filmde bu döneme de yer verilecek. Hatta film için Norveç'e gittik. 6 aydır film üzerinde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Şu an montaj aşamasında. Yakında izleyicilerle buluşacak" açıklamasını yaptı.

Bir süredir ekranlardan ve sinemadan uzak olması da hatırlatılan sanatçı, "Bir süredir istirahat halindeyim" dedi.

EDİZ HUN KİMDİR?

Ediz Hun (22 Kasım 1940, İstanbul), Türk oyuncu ve eski milletvekilidir.

Babası Çerkes, annesi Rumeli göçmeni olan Ediz Hun İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Avusturya Lisesini bitirdi. Almanya'da bir süre üniversite eğitiminde bulundu. 1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmayla başladı ve Genç Kızlar adlı filmle sinemaya girdi. 1970'li yılların ortalarından itibaren başlayan erotik filmler furyasında yer almayarak sinemayı bıraktı. Norveç'e giderek Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde Biyoloji ve Çevre Bilimleri okuyup ikincilikle mezun oldu.

1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü görevlerini yürüten Hun, 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak seçilerek 1999-2002 yılları arasında milletvekilliği yapmıştır. Marmara Üniversitesinden sonra Okan Üniversitesinde Ekoloji Bilimleri üzerine öğretim üyeliği yapmaktadır.

3 Ocak 1973'te THY hostesi Berna Hun ile evlenen Ediz Hun'un bu evlilikten Bengü (d. 1974) ve Burak (d. 1981) adlarında iki çocuğu oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

12Punto Sinema Ediz Hun Film