Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Empati

Empati, bir kişinin diğer bir kişinin duygularını anlayıp, ona karşı olumlu şekilde tepki vermesi olarak tanımlanır. 

Empati, başka bir insanın bakış açısından olayları görebilmeyi içerir ve böylece insanlar başkalarının ihtiyaçlarına daha duyarlı hale gelirler. 

Empati kurma becerisi kişisel, siyasal ve profesyonel hayatta başarılı olmanın yollarından biridir. 

Empati göstermek liderlikte de önemlidir. Empatik bir lider, toplumun çalışma gücünü artırır ve toplumu oluşturan bireylerin mutlu olmalarını sağlar. 

Empatiden yoksun bir lider gittikçe toplumdan uzaklaşır ve halktan kendini soyutlar. 

Özetle empati, insani ve vicdani bir duygu olup, çatışmaların daha yapıcı bir şekilde çözülmesine ve saygı ve sevgi gibi hislerin geliştirilmesine yardımcı olur. 

Günümüz Türkiyesi'nde empatiden uzaklaşmış bir toplum olarak her türlü çatışmanın yükseldiğini, insanlar arasındaki iletişimin koptuğunu, bireylerin birbirlerinin ihtiyaçlarına duyarsız hale geldiğini ve böylece toplumda güven ve bağlılık duygusunun gittikçe yok olduğunu görmekteyiz.

Saraylarda lüks içinde yaşayanların emekli ve çalışanlarla empati kuramadıkları için onların ağır ekonomik koşullar altında ezilmelerine seyirci kaldıklarını izlemekteyiz.

Empati kurulmadığı için gençlerimizin geleceğe umutla bakamayıp, ülkeyi terk etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. 

Empati yoksunluğu nedeniyle işsizliğin tavan yaptığını ve insanların açlık ve yoksullukla imtihan edildiğini görmekteyiz. 

Empati kurulamadığı için sığınmacıların ülkenin başında ne büyük bir sorun olduğunu anlamamaktayız. 

Empati kuramayan bir lider gittikçe topluma yabancılaştığı için başta ekonomi olmak üzere hiçbir soruna çözüm getiremeyecektir. 

Mevcut iktidar empati yoksunu olduğundan, hiçbir derde çare bulamamakta ve böylece toplumda çatışma, mutsuzluk ve umutsuzluk gittikçe artmaktadır. 

Ekonominin başındaki bakan empati duygusundan yoksun olduğundan, yanlış açıklanan enflasyon verilerine göre verilen maaş zamlarını yeterli görmekte ve emeklinin, memurun ve işçinin tepkilerine kulak tıkamaktadır. 

Kısacası empati kurmak toplumda iletişimi arttıracak, farklı bakış açılarını anlamaya yardımcı olacak ve çatışmaların daha iyi yönetilmesini sağlayacaktır. 

Sonuç olarak empati kurmadan Türk toplumunun hiçbir sorunu anlaşılamayacak ve çözülemeyecektir.