Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Mustafa Kemal'in askeri

Mustafa Kemal'in en önemli özelliği vatan sevgisidir. Vatan savunmasını her şeyden önemli ve her şeyden üstün gören Mustafa Kemal'in İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında vatan sevgisi ve Türk milletine olan güveni önemli yer tutar.

Mustafa Kemal idealist bir liderdi. En büyük ideali, milli sınırlarımız içinde milli birlik duygusu ile kenetlenmiş uygar bir toplum oluşturmaktı. Bu nedenle Türkiye'yi laik, sanayileşen bir ulusa dönüşütren kapsamlı ve ilerici reformlar yapmıştır. Mustafa Kemal, milli mücadele dönemlerinde birliği sağlayan bir lider, savaş alanlarında büyük bir komutan ve modern Türk devletini kuran siyasi bir kişiliktir. 

Mustafa Kemal sadece batı emperyalizmine karşı verilen ulusal Kurtuluş Savaşı'nın değil, aynı zamanda sömürgeciliğe karşı verilen savaşın küresel ölçekteki lideri olmuştur. En değerli hayatlar topluma adanan hayatlardır. 57 senelik kısa ömrünü Türk milleti için harcayan Mustafa Kemal, vasiyeti incelendiğinde görüleceği üzere tüm mal varlığını da milletine bırakmıştır.

Mustafa Kemal ülkede ve dünyada, vatan ve milletine olan düşkünlüğü, vatan ve millet sevgisi, idealistliği, gençliği arama gücü, yaratıcı zihniyeti, sabır ve disiplin anlayışı, ileri görüşlülüğü, iyi kalpliliği, açık sözlülüğü, tok gözlülüğü ve baırş severliği ile büyük itibar kazanmıştır.

Mustafa Kemal itibarın arabalar, saraylar ve koruma ordusu ile olmayacağının bilinci ile Çankaya'daki mütavazi köşkte ikamet etmiş, demir ağlarla ördüğü ülkede yurt içi gezilerini trenle yapmış ve halkın arasına özgürce katılmıştır.

Çok partili hayata geçilince uykuda olan tarikatlar hortlamaya başlamış, Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık ve saldırılar artmış, 25 Temmuz 1951 tarihinde 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Ne yazık ki, kurucu önderine saygısızlık ve terbiyesizlik edilmesini önlemek için kanun çıkarmak Türk toplumuna yakışmamıştır.

Dedem Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal'in alayında savaşmış bir askerdi. Her fırsatta Mustafa Kemal'in nasıl büyük bir komutan ve iyi bir insan olduğunu anlatırdı. Ölene kadar Mustafa Kemal'in askeri olmanın gururunu taşıdı. Hayatı boyunca ondan övgü ve minnetle sözeden dedemin, Mustafa Kemal'in askeri olmanın suç olduğu bu günleri görmediği için mutluyum.

Günümüzde maalesef ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına her türlü saygısızlığın yapıldığını, bunu yapanların sırtının sıvazlandığını, adeta hayatımızdan silinmek istendiğini üzüntüyle izlemekteyiz. Son olarak mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye bağıran teğmenlerin cezalandırılması için formül arandığını şaşkınlıkla görmekteyiz.

"Kanunsuz suç ve ceza olmaz" gerek ceza gerekse disiplin hukukumuzun en temel ilkesidir. Bir hukukçu olarak teğmenlerin hangi maddeye göre cezalandırılacağını merakla beklemekteyim. Bence teğmenleri cezalandırmada, torba ceza maddesi olan "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" kullanılabilir!

İSter hutbelerde yer verilmesin isterse her fırsatta saldırılsın, bu milletin büyük çoğunluğu kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet, saygı ve sevgisini korumaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ü yıllardır Türk milletinin kalbinden silmek isteyenlere tavsiyem, Anıtkabir ziyaretlerine ve resmi bayram kutlamalarına bakmalarıdır.