Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.685

Milattan Önce CEHAPE -Milattan Sonra CEHAPE

CEHAPE tüm “dıj” güçlere rağmen toparlanmaya devam ediyor. Daha da edecek gibi.

İSKİ, Ergun Göknel, Feray Kavrar, Nurettin Sözen ve skandallar unutulmuş olmasa da yeni başkanların dürüstlüğüne, içtenliğine, samimiyetine, vicdanına ve ahlakına iman edilmiş durumda.  Özellikle katalizör etkisi yaratan istanbul ve Ankara Başkanlarına.

İki başarılı belediye ki istanbul kadrolarının Ankara’ya oranla bir miktar daha kamu tecrübesine ihtiyacı var gibi, iktidarı sarstı. Tekrar toparlanmasına da fırsat vermiyor.

İktidarın, rakibinin soluna aşırı odaklanması ve tüm tahkimatını sol cephesine yapması, sağ cenahını zayıflattı. İktidarın sola aktardığı mekanize birlikler, sağ tarafının mobilize olmasını engelledi.

Okçular tepesindeki birliklerin, tuttukları tepeyi ganimetten pay almak için erken terk etmelerinin fark edilmesi gibi, CEHAPE içinde de  bunu fark eden ittihatçı gelenek ve kuvayi milliye unsurları, “dıj güçler” tarafından desteklenen ve fonlanan papyonlu, işkembesi beyninin yerini almış, düşünmeyen, (hattı zatında düşünemeyen, çünkü düşünmeyen demek isterse düşünebilir anlamını da gelir), çalışmayan(hattı zatında çalışamayan çünkü çalışmayan demek isterse çalışabilir anlamına da gelir), ekmek elden su gölden ikinci dünya savaşı sonrasının sosyal ve politik dinamikleri ile yan gelip yatan  post modern jakoben CEHAPE elitlerini diskalifiye ederek, iktidarın sağına yüklendi ve ağır hasar vererek büyük bir parça kopardı. Eğitimde ter dökmeyen, savaşta kan döker misali, muhalefetin kendinden emin halleri, üstenci bakışı, rahat tavırları, efendilik yapması, cin olmadan adam çarpma halleri, işi taşerona ihale etmiş edası yenilginin ateşini yükseltti.

Muhalefetin tahkimat dengesizliğine ve kibrine acımayan ve vurdukça vuran kuvvacı unsurlar son darbeyi vurmak için, öncelikle “dıj” güçlerin foncularını gözlerine kestirdiler.

Gerisinin tereyağından kıl çeker gibi kolay olacağının farkındalar.

Özellikle Anadolu Üniversitesine daha 1 ay önce atanan rektörün, devletin derinlikleri tarafından aniden görevden alınması, iktidarın yaralı pensilvanya ile bile mücadelede yorgun ve güçsüz düştüğünü gösteriyor ki semirmiş belediyeleri yenmesi pek mümkün görünmüyor.