Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

MEB’in seçim sonrasına bıraktıkları...

Çok daha önceden açıklanması beklenen iki hususta MEB halen bir açıklama yapmıs¸ değil. Bu gecikmenin nedeni öyle sanıyorum ki yaklaşan seçimler. MEB böylesine önemli iki konuda seçim öncesinde açıklama yaparak riske girmek istemiyor kanaatindeyim. Bu konuları seçim sonrasında açıklamak öyle sanıyorum ki MEB için daha uygun. 

Peki nedir seçimden sonraya bırakılan bu iki mesele? Bunlardan ilki müfredat. Neredeyse eğitim öğretim yılının başından beri milli eğitim Bakanı müfredatın değişeceğini ve yakın bir süreç içerisinde bu değişikliklerin açıklanacağını söyledi. Gelin görün ki mart ayı bitiyor olmasına rağmen halen bir açıklama yok. Gerçi birkaç hafta önce kamuoyuna birtakım bilgiler sızdırıldı ama bakanlık sonra yine sessizliğe büründü.

Müfredatın seçimden önce açıklanması tartışmalara neden olur diye seçim sonuna bırakılıyor sanırım. Sızdırılan müfredat değişikliği anında eleştirelere neden olmuştu açıkçası bu gecikme MEB’in faydasına olacaktır. Ben bu gecikmeye olumlu yönden bakmak istiyorum umarım Bakan Yusuf Tekin kendisine sunulan müfredatın eksikliğini görmüştür de bir revize çalışması yürütülüyordur. Çünkü müfredat değişikliği çok önemli hata yapılması durumunda maalesef nesiller bundan olumsuz etkileniyor. Yani geç olsun da güç olmasın yeter ki ihtiyaca cevap vereren güzel bir müfredat ortaya çıksın. 

MEB’in büyük ihtimalle seçim sonuna bıraktığı diğer konu ise öğretmen atama takvimi. Tabii burada en çok merak edilen şey atama sayısı. Öğretmen adayları sosyal medyada sürekli taleplerini dile getiriyor ancak MEB‘den yine ses yok. Öğretmen adaylarının isteği atama sayısının en az 68 bin olması ve atamanın mülakatsız gerçekleştirilmesi. MEB, mevcut ekonomide talep edilen bu sayıyı Maliye Bakanlığı'ndan alamayacaksa haliyle eleştirilerden kaçınmak için seçim sonrası bekliyor olabilir atama takvimi için. Bu durumda öğretmen adayları için tek ümit cumhurbaşkanının seçimden önce devreye girip atama sayısını MEB’e iletmesi olacaktır. Açıkçası atama takviminin açıklanması seçim sonrasına sarkarsa maalesef adayların talebinin çok altında bir atama sayısı bizleri bekliyor olacaktır. 

Görüldüğü üzere eğitim gündeminde beklenen iki önemli gelişmeyle ilgili seçime iki hafta kalmışken MEB‘den henüz beklenen açıklamalar gelmedi. Ülkede pek çok şey için 1 Nisan bekleniyor. MEB de hem öğretmen atama sayısı hem de müfredat değişikliği açıklamaları için sanırım bu tarihin gelmesini bekliyor. O zaman biz de özellikle atama bekleyen öğretmenler adına 1 Nisan ola hayrola diyelim.