Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

85 milyon kareli mavi cekete ihtiyacımız var!

Kazanan olmak için başarıya giden yolda yapılması gerekenlerle ilgili birçok atasözü var.

Filozofların öğretileri, kişisel gelişim uzmanlarının reçeteleri…

Ama başarılı olmak için günümüzde bu meşakkatli yollardan geçmekten çok daha basit bir yol var ki, en kolayı olanı…

İş sadece mavi bir kareli cekete bakıyor!

Evet tahmin ettiğiniz ‘Winner’ ceketi.

İlk olarak Recep Tayyip Erdoğan giydi bu ekose kareli mavi ceketi. Kazananın giydiği ceket diye lanse edildi. 

Ardından Binali Yıldırım’ın sırtında gördük. Sonra Mevlüt Çavuşoğlu’nun…

Ceketin Erdoğan’a neler kazandırdığı ortada. Binali Yıldırım’ın da Başbakanlık makamına erişmesi, iş dünyasında kazandığı başarılar ve edindiği serveti de ortada olduğuna göre bu cekette bir keramet olduğu kesin. Mevlüt Çavuşoğlu’nun da siyasi kariyeri düşünüldüğünde artık bu mavi kareli ceketin kerametine inanmamak ahmaklık olur.

Bunu herkesten önce CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel fark etti. Koştu kendisine bir ‘Kazanan’ ceketi ‘aldı. 

Tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yumuşama politikası sonrasına denk gelince tabii farklı manalar çıkarıldı. Ama Özel hemen açıklamasını yaptı: “Bir kere de biz giyelim kime ne zararı var, 47 yıl sonra birinci parti olmuşuz. Ceketin adı winner (kazanan) ceketi... Özel bir mesaj yok ama bir kere de biz giyelim ne olmuş dedik. Artık winner biziz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğu, partisinin genel başkanından hemen sonra söz konusu ceketi Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne giderken giydi. 

İmamoğlu, Özel’e “Kazanan sen değilsin benim. Sayemde kazandın mı demek istedi? Bu ceketi giyerek bir mesaj mı verdi?” diye düşünen hizipçiler çıkmadı değil. Ama sonuçta kazananlar arasında olduğu için bu ceketi giymesinde abes bir durum yok…

Şimdi sıkı durun. Müthiş bir önerim var!

Madem bu ceketi giyen kazanıyor, 10 bin TL emekli maaşı ile geçinmeye çalışan emekliye, 17 bin 2 lira ile karnını doyurmaya çalışan asgari ücretliye, mülakatta elenen adaylara, üniversite sınavına hazırlanan gençlere özetle ülkedeki tüm kaybedenlere birer kazanan ceketi diktirsek ülkede sorun kalmaz değil mi?

Ekonomiyi düzeltmek için tasarruf tedbirlerine, enflasyonla mücadeleye de gerek kalmaz, hepimiz kazanırız işte. 

Keramet bu ceketteyse aldıkları ihalelerle ülkemize çağ atlatan, yollar, köprüler yapan, santraller kuran üç-beş hayırsever iş insanımız tüm vatandaşlara bu ceketlerden diktirse, hatta bu devlet politikası olsa üniforma yerine giyilse ne dert kalır ne tasa…

Ülkenin yarısı, emekli tişörtü diye bilinen önden 3 düğmeli lakos yaka çizgili tişörtle ucuz ekmek için halk ekmek kuyruğunda bekliyor. Bu ‘Winner! ceket ile hem çehremiz hem de bahtımız değişir!