Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Artık Türkler de bota atlayıp kaçıyor!

Bir Sterlin 45 lira olmuş… Parası bu kadar değerlenen bir ülke de artık sadece Ortadoğulu göçmenler için değil Türkler için de bota atlayıp göç edilecek ülke kıvamına geldi. 

Bunu ben söylemiyorum, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın verileri söylüyor. İngiltere’de Manş Denizi'ni teknelerle ve botlarla geçerek gelen göçmenlerin geçen yıla göre yüzde 18 artarak 13 bin 489’a çıktığı açıklandı. 

Bu istatistiklerde ilginç olan yanı ise botla ülkeye girenler arasında Türklerin oranı…

Bu yılın ilk yarısı düzensiz olarak ülkeye gelenlerin yüzde 18’i ise Afgan. Yüzde 13’ü İranlı, yüzde 10’u Vietnamlı, yüzde 10’u da Türk! 

Bizim gelmesinler dediğimiz Suriyeliler bile yüzde 9’la bizim göçmenlerden sonra geliyor.

Hani Türklere Schengen vizesi vermiyorlar diye kızıyoruz ya, kaçak sıralamasında Afgan, İranlı ve Vietnamlı ile aynı sıralamada olmamız düşündürücü değil mi? 

İngiltere 2018 yılından beri 133 bin kişinin ölümü göze alıp bu yöntemle ülkeye geldiğini açıkladı.  Bu kişilerin yüzde 70’i ise erkek…

Şişme bir bota binip ölümü göze alarak Manş Denizi’ni geçip umuda yolculuğa çıkan erkeklerin Türkiye’ye dağ yollarından yürüyerek gelen Afgan erkek göçmenlerden ‘ne farkı var’ diye sormazlar mı adama. 

Eski İngiltere İçişleri bakanı Suella Braverman göçmenlerle ilgili ilginç bir tespitte bulunmuştu. Braverman, özet olarak İngiltere’ye ölümü bile göze alarak bu yollarla gelen göçmenlerin sosyal hayata uyum sağlamadığını suç işlediklerini suç çetelerin eline düştüklerini ve canlarını hiçe sayarak bu yolculuğa çıkanların hayat standartlarını değiştirmek adına her türlü illegal işe başvurabileceklerini belirtmişti. 

Çok tanıdık geldi geldi değil mi? ne diyordu atasözü iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına…

Avrupa bize vize vermiyor diye kıyamet koparıyor ama herkesin kendine göre bir geçerli nedeni var gibi.