Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Atatürk’ü hatırlamış gibi yaptılar…

Dün 23 Nisan’dı…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü…

Uzun yıllardır milli ve dini bayramlarda Atatürk’ün adını anmayı unutan Diyanet İşleri Başkanlığı nasıl olduysa kurucusu Mustafa Kemal’i hatırladı. 

İyi de bayram değil seyran değil diyeceğim ama bayram hem de en önemli bayramlardan biri…

Peki ama diğerlerinde niye yoktu Mustafa Kemal Atatürk? Şimdi ne oldu da hatırlandı?

Hemen söyleyelim Diyanet, Atatürk’ün adını yine hatırlamadı aslında, sadece hatırlamış gibi yaptı. 

19 Nisan Cuma hutbesinde bırakın Atatürk’ü anmayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’ndan bile bahsetmedi. Oysa önemli günler öncesine denk gelen cuma hutbelerinde o güne özel üç beş kelam edilmesi adettendir. 

2024 yılında 91.824.805.000 TL bütçe ayrılan (ki genelde bütçesini aşıyor) Diyanet İşleri Başkanlığı, 389 bin takipçisi olan sosyal medya hesabından paylaşım yapmayı uygun bulmuş. Yani Atatürk’ün adını yayınladığı iletide hatırladı sadece! Paylaşımı da 9 bin kişi görmüş. 

Ama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, önceki gün vefat eden İsmailağa Cemaati lideri Hasan Efendi lakabı ile tanınan İsmail Kılıç’ı unutmadı ve başsağlığı mesajı yayınlama yarışına katıldı. Yarış diyorum çünkü AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da taziye mesajlarıyla şeyhe veda ettiler…

Dün kılınan (23 Nisan 2024) cenaze namazına da Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok önemli isim katıldı. 

Bu arada cenaze namazında İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, İsmailağa cemaatinde "Hasan Kılıç'ın halifesi" olarak Fikri Doğan'ın tayin edildiğini Cumhurbaşkanı ve cenazeye katılan herkesin önünde açıkladı. 

Tüm bunlar yaşanırken Kayseri'deki 23 Nisan kutlamalarında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmadan hemen önce R.K. isimli bir şahıs "Ey Müslümanlar puta tapmayın" diye bağırdı. 

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ise aylardır büyük tartışmalara neden olan Kızıl Goncalar dizisiyle ilgili olumlu görüşlerini paylaştı!

Demirtaş, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alan diziyi çok beğeniyormuş. Her oyuncuya ayrı bir analiz yazıp diziyi övmüş. Aylardır izlediği diziyi övmek bugün aklına gelmiş…

Özgür Demirtaş kızmasın ama başka gün mü bulamadın be hocam?

Neydi dün? 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıydı değil mi?

Ülke neleri konuştu? 

Manşetlerde tarikat liderleri, tarikat konulu diziler vardı…

Biz unutmayalım, unutturmayalım bari: ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlu olsun. Minnettarız ATAM…