Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Avrupa Avrupa duy sesimizi…

Maç analizi yapmayacağım…

Bizim çocuklar çıktı topunu oynadı ve güzel bir galibiyetle insanımızı sevindirdi. Kısa bir süreliğe de olsa derdi tasayı ve geçim sıkıntısını unutturdu. 

Benim dikkatimi çeken başka bir konu var. 

Dün tribünlere baktım…

Maç öncesi, maç sırasında, maçtan sonra…

Neredeyse tamamını gurbetçilerimiz oluşturuyordu!

Turnuva için Almanya’ya gidebilen şanslı zümre ya çok varlıklı ya sponsorların götürdüğü taraftarlar ya da federasyonun listesindeki imtiyazlı şahıslar.

Gurbetçi gençlerin dışında taraftarın yaş ortalaması 50-60 civarında…

Yani Türkiye’den maçı izlemek bu atmosferi yaşamak için gidebilen genç yok. 

Nasıl olsun ki?

Asgari ücretle yaşamaya çalışan zaten gidemez de, Schengen vizesi almak zaten imkansız. Başvurular bile kapalı. Yeni zam gelmiş olması, yurt dışı çıkış harçlarının fahiş zamlanmasını falan hangi birini sayalım?

Hollandalı taraftarların maça giderken yaptıkları şovu izledim harika eğleniyorlardı. İngiltere’den iki arkadaş iki günlüğüne Almanya’ya gidip oradaki atmosferi yaşayıp dönse toplamda harcayacağı para aylık kazancını bulmaz. Diyelim Türkiye’den bir genç tüm olumsuzluklara rağmen vize falan aldı ve Almanya’ya turnuvaya gitti.

Bunun bedelini kaç yıl çalışarak ödeyebilir sizce?

İşte tam da bu yüzden ağzında dişi yokken, emekli maaşı kuyruğunda eski kıyafetleriyle bekleyen, halk ekmek kuyruğunda "Ekonomi düzelecek, dış güçlerin oyunu bu, Osmanlı ruhu geri dönüyor, Bor madenini bir işlemeye başlayalım bizi kimse tutamaz" diyen emeklilere üzülmüyorum.

Yaşıtları böyle önemli bir sosyal etkinliği yerinde izlerken maçları bir kafede izlerse ödeyeceği hesabı düşünüp evinde izleyebilen gençlerimize üzülüyorum...