Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Dıj güçler kedi köpeklerimize de el attı!

Biz olayları çok ciddiye almayan bir milletiz ama elin oğlu öyle değil. Bakın size bir örnek vereyim. Kamuoyunda 'Katliam Yasası' olarak bilinen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Türkiye'deki yankıları malumunuz. Ama bacasız sanayi olarak bilinen turizmi nasıl etkilediğini anlatacağım. 

Elin oğluna ne bizim yasamızdan, 'Dıj güçler' demeyin! 

Yaklaşık iki hafta önce İngiltere'nin başkenti Londra'da bir protesto vardı. İngiliz hayvanseverler "Hayvanların katledildiği bir ülkede tatile gitmiyoruz" pankartları ile yasayı protesto etti. 

Şimdi bu protesto sosyal medyada kampanyalara dönüştü. Sokak hayvanlarının katledildiği bir ülkeye tatile gitmeyin kampanyası da ne yazık ki karşılık bulmaya başladı. 

Mirror gazetesinin internet sitesinde ‘Sokak Hayvanları Yasası yüzünden Türkiye'yi boykot eder misiniz?’ anketine katılımcıların yüzde 71’i ‘evet’ oyu kullanırken yüzde 29’u ‘hayır’ oyu verdi.

Oysa ki son iki yılda İngilizler tekrar Türkiye'yi tercih etmeye başlamıştı.

Hayat öyle bir zincirle birbirine bağlı ki yaptığımız her şey bir başka reaksiyona dönüşebiliyor. 

Ama İngiliz gelmezse gelmesin değil mi?

Hazır konu yabancılardan açılmışken Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz 2024 dönemine ait Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, yabancılara yapılan konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,1 azalarak 2 bin 350 oldu.

Azalmasına rağmen Temmuz ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı 485 ile Rusya Federasyonu, 171 ile Ukrayna ve 162 ile Almanya vatandaşlarına yapılmış. Bu listeye nedense Arap yatırımcılar girmemiş. 

Özellikle İstanbul'da site site, blok blok Arapların satın aldığı konutlar neden listede görünmüyor diye merak edip bir emlak danışmanı arkadaşımı aradım. 

"Arapların Türkiye'ye olan ilgisi geçti mi?" diye sordum.

"Olur mu öyle şey? TÜİK sanırım bireysel satın alımları raporluyor" dedi. Bazı Arap yatırımcıların satın aldıkları gayrimenkulleri şirket olarak satın aldıklarını ve bunların raporlamaya bu statüde girmemiş olabileceğini söyledi. Ayrıca ülkemizde geçici sığınmacı olarak bulunan Suriyelilerin de yabancı statüsünde sayılmadığını ekledi.

Bu iddia ne kadar doğru bilmem ama pek de mantıksız gelmedi...