Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Epstein, tarikatlar ve insanlık!

Günlerdir Türkiye’nin gündemi sapık milyarder Jeffrey Epstein…

Türkiye ilk kez bir sapıkla karşılaşıyormuş reaksiyonu veriyor. Oysa içimizdeki sapıklara çok alışığız ama sapık tarikat şeyhi değil de milyarder olunca, ünlü isimler işin içinde zikredilince daha cazip geldi. 

Gazeteciler sanki olay dün yaşanmış gibi haber yapıyor. Bazıları dozunu kaçırdı Amerikalı meslektaşlarıyla konuştuğunu çok özel bilgiler aldığını yazdı. Kimi dosyada adı geçen ve Türkiye’de güzellik yarışmasına katılan Banu K.’yi aklama kimi de karalama yarışına gitti. 

Sosyal medya zaten çıldırmış durumda lanet okuyanlardan tutun da olay hakkında ahkam kesene, özel içerikler hazırlayana kadar çeşit çeşit insan var…

Şu an yazılan çizilen her şey spekülasyon! Tam bir bilgi çöplüğü… Güncelden rant devşirme peşinde olanları şaşkınlıkla izliyoruz. 

Türkiye’den çocuk kaçırıldı mı? Hangi adı geçen ünlü gerçekten suça karıştı? Bunları susma hakkını kullanan sanıklar yanıtlamadan öğrenemeyeceğiz. 

Oysa Jeffrey Epstein işi, 2015 yılında ortaya çıkan Ensar Vakfı’nda 9-10 yaşındaki erkek çocuklarına tecavüz edilmeden 10 yıl öncesine; 2005 yılına uzanıyor. 

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin altı yaşından itibaren 'evlilik' adı altında cinsel köleleştirmeye maruz bırakılmasından, neredeyse 20 yıl öncesine uzanıyor. 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı’nın çocuk sporcuları istismar etmesinden, Bolu'da komşusunun 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan 81 yaşındaki ahlaksız dededen, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Müftüsünün ücretli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verdiği sınıfta 12 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasından da 20 yıl öncesine dayanıyor. 

Tam da bu yüzden dünyada bizde olduğu kadar büyük tepki verilmiyor. Çünkü Epstein’a tam 20 yıldır lanet okunuyor. Yeni olan sadece bilinen isimlerin dışında listeye yeni isimlerin eklenmiş olması…

Konuşulmuyor olması, 20 yıldır lanet okunması onları suçsuz kılmıyor elbette…

Şimdi yukarıda saydığım örnekler yüzünden “Sadece bizde mi bu pedofili vakaları?” diyenler çıkacak. Elbette değil. 

Papa, Katolik rahiplerin cinsel istismarına uğrayan çocuklar nedeniyle kamuoyu önünde özür diledi. Katolik okullarda, Kanada’da kiliselerde yaşanan istismarlar için Vatikan özür dileyip duruyor. 

Gerçi bizde “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek kol kırılıp yen içinde kalsın deniliyor ama artık hiçbir şeye kılıf uydurulamıyor. Takke düştü ve insanoğlunun aslında ne denli kötü olduğu ortaya çıktı. 

Geçmişte güçlülerin, din adamlarının, ağaların, siyasilerin, ünlülerin istismarları böyle ortaya dökülmüyor ya da saklanıyordu. 

Artık gerçekleri saklamak o kadar kolay değil, bilgi hızla yayılıyor. 

Dünyanın her yeri ne yazık ki sapıklarla dolu…

Ama farkında mısınız sapıklar genellikle güç odaklarından çıkıyor. ‘Ahlak sadece orta sınıfın erdemi’ en alt ve en üst sınıfta her tür sapkınlık yaşanıyor. Ya cehaletten ya güçten…

Türküsünde “Henüz girmiş 13-14 yaşına, edalı işveli köylü güzeli” diyen zihniyet de 13-14 yaşındaki Uzakdoğulu çocuklar için Avrupa’dan yola çıkıp Taylant’a giden sapıklar da aynı kefede…

Söyleyecek çok şey var ama ben söylemek yerine sormak istiyorum.

Hani bizi diğer canlılardan farklı kılan ‘İnsan’ olmamızı sağlayan erdemlerden bahsediyoruz ya…

Siz bunlarla aynı ırktan olduğunuzu kabul ediyor musunuz?

Tüm bu yaşananları kaldıramıyorsanız Homo – Sapiens’in vahşiliği, saldırganlığı, aç gözlülüğü, ahlaksızlığı yüzünden yeryüzünden yok olan Neandertaller’’den geliyordur beki soyunuz…