Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Gelin kardeşim gelin burası yolgeçen hanı…

Ayvayı yedik!

Afgan, Suriyeli, Afrikalı derken her savaştan kaçan, her yeni hayat planlayan için Türkiye can simidi oldu. Sadece onlar da değil kendi ülkelerinde aranan, mafya babaları, teröristler hepsi “Ver elini Türkiye” diyerek ve elini kolunu sallayarak ülkeye geliyor. 

Şimdi bir de Orta Doğu’da patlak veren kriz ve savaş ihtimali yine bize patlayacak iyi mi?

İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a da saldırı başlatması Orta Doğu'da Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgası başlattı. Lübnan'ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines’ın Beyrut'tan İstanbul'a tüm uçuşlarda biletlerin tükendiği ortaya çıktı. Havalimanları tıklım tıklım!

Bu arada Lübnan makamlarının, pasaportu olmadığı halde ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşların çıkışına izin verilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. Peki bu pasaportsuz vatandaşlar nereye gidiyor?

Tam bunları kaleme alıyordum ki, İran’ın İsrail’e füze saldırısı başlattığı haberi düştü ajanslara… 

İsrail de karşılık verince ne olacak? İran’da kalmak istemeyen savaştan kaçan vatandaşlar da yola koyulacak. E bunlar Papua Yeni Gine’ye gitmeyi düşünmeyecek herhalde yanı başında Türkiye varken…

Göçmen politikası acil olarak aklı başında bir komisyon tarafından masaya yatırılmalı. İçerisinde siyasilerin askeri yetkililerin, sosyologların, psikologların, tarihçilerin olduğu bir komisyon belki de… 

Kapılarımız o kadar açık ki, adeta göçmen işgaline uğruyoruz. Bu hızla devam ederse gerçekten ülkede azınlık olarak kalmamız kaçınılmaz. 

Avrupa ne yapıyor? Göçmenler demografik yapısını bozmasın diye tampon olarak Türkiye’yi kullanıyor. Bastırıyor yardım adı altında parayı, göç etmesi muhtemel insanları ülkesinden uzak tutup Türkiye’de kalmalarını sağlıyor. 

Hani kızıyoruz ya “Suriyeliye sağlık bedava bize niye paralı?” ya da “Göçmenlere yardım yapılıyor bize neden yapılmıyor” diye. İşte o yardımlar devlet sizi değil göçmeni düşünüyor diye değil, alınan yardımların bir kısmının bu ihtiyaçlara harcanması gerektiği için… 

Önceki gün İYİ Parti, Suriye uyruklu 238 bin 768 kişi ile yabancı uyruklulara taşınmaz mal edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin işlemlerin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Türk vatandaşlığının eşantiyon olarak dağıtılamayacağını söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Türkiye'nin bir mülteci kampı haline gelmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

İyi de hepimiz biraz geç kalmadık mı? Yani atı alan Üsküdar’ı geçti. Hatta Üsküdar’a yerleşti. Yakında mahalle muhtarı olacak. 

İYİ Parti’nin açıkladığı rakam sadece yatırım yapıp vatandaşlık alanların listesi. Yatırım yapmadan vatandaşlık alan, ülkede oturum alanların sayısını resmi makamlar bile bilmiyor! 

50 yıl içinde Türkiye’de orijin Türk vatandaşı sayısı yüzde kaç olacak bunu ön görebilen var mı? 

Ya acil önlem almalıyız ya da Arapça öğrenmeliyiz! “Ecdadımızın mezar taşını okuyamıyoruz” diye hayıflanıyorduk ama şu anda mağazaların tabelalarında ne yazdığını da anlamıyoruz!