Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Hastanelerin bebek öldürdüğü yerde kime güveneceğiz?

Biz çok değişik bir milletiz. Bırakın başkalarının bizi anlamasını biz bile bizi anlamıyoruz! Tepkilerimiz o kadar farklı ki çözümlemek imkansız. 

Bakın Köfteci Yusuf’un bazı ürünlerinde domuz eti çıkması sonucunda yaşananlara mesela akıl sır erdirmek mümkün değil. Bakanlığın denetimlerinden çıkan sonuca kimse inanmadı. Köfteci çıkıp kendini paraladı. “Bana tezgah kuruluyor” dedi, herkes ona inandı. Köftecinin dükkanı hınca hınç doldu. Şarkı yapan da oldu ürünlerinden kasa kasa sipariş veren de… Hatta şubelerine akın eden vatandaş tezahüratlarla “Köfteciyi yedirtmeyiz” diyerek birer buçuk porsiyon köfte yedi! 

Sonra ne olduysa oldu Yusuf’un peşinden koşan vatandaşlar Yusuf’u yarı yolda bıraktı. İşletmeden kasa kasa alışveriş yapan vatandaşlar aldıkları ürünleri iade etmek için sıraya girdi. Şimdi online olarak aldıkları siparişleri iade etmek ve paralarını geri almak istiyorlar!

Ama köfteciye destek için slogan atıp köfte yiyenler bebeklerin canını alan, devleti dolandıran soysuzlara tepki göstermek için sadece sosyal medyada lanet okuyor. Başka bir ülkede bu olay yaşansa neler olurdu söylemeye bile gerek yok. Şu anda bildiğimiz 12 bebeğin ölümüne neden oldukları… Bırakın çete mete martavalını okumayı. Bunlar hastane… Ortada bir çete bile varsa bir hastanenin, bir hekimin, bir hemşirenin herhangi bir sağlıkçının böyle bir şey yapması akıllara zarar değil mi? İçlerinden bir hastane de eski Sağlık Bakanı’na ait çıkmış…

Toplum Çalışmaları Enstitüsü, Türkiye’deki toplumsal eğilimleri ölçtüğü araştırmasında "En güvenmediğiniz iki kurumu belirtir misiniz?" diye sordu. Çıkan sonuçlar artık kimsenin kimseye güveni kalmadığını açıkça ortaya koydu. 

Türkiye’de en güvenilmeyen kurum olarak “Siyasi partiler” yer aldı. Ankete katılanların yüzde 25,1’i bu şıkkı tercih ederken ikinci sırayı ise Diyanet İşler Başkanlığı aldı. İlk sırada bizi yöneten, yönetmeye tabip olan siyasiler var. İkinci sırada ise inanç sistemimizi yöneten kurum. Sonrakileri saymaya bile gerek yok aslında ama biz yine de sayalım…

Ankete katılanların en çok güvenmediği kurumların üçüncü sırasında ise yargı var. Sonra hükümet, TÜİK, muhalefet, Meclis, RTÜK diye devam ediyor… 

Bu kurumlara güvenmeyen millet hastanelere, köftecilere, nasıl güvensin. Her güvendiği dağa kar yağan millet kime güvenecek?