Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.774

İçişleri Bakanı’nın koltuğu sallanıyor!

Demokratik ülkelerde Başbakan da olsanız İçişleri Bakanı da olsanız söylediğiniz sözlerin bağlayıcılığı oluyor. 

"Ben söyledim" diyerek geçiştiremiyorsunuz…

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın da başı söyledikleriyle dertte.

Bakanın göçmen karşıtı görüşleri kamuoyunda geniş yankı bulurken, İsrail-Filistin gerginliği ile ilgili düşünceleri koltuğunu sallıyor.

Bakan, tüm dünyada olduğu gibi İngiltere’nin Başkenti Londra’da da yapılan Filistin’e destek yürüyüşleri hakkında sert ifadeler kullanmıştı. 

Braverman, destek yürüyüşleri hakkında “Nefret yürüyüşleri” demiş ve bu yürüyüşlerin yasaklanmasını istemişti. Ancak bakan kantarın topunu öyle bir kaçırdı ki, bir anda kamuoyunun tepkisini çekti.

The Times Gazetesi’nde bir makale kaleme aldı. Makalede destek yürüyüşlerini yasaklamayan Londra polisine verdi veriştirdi. 

Braverman makalede, “Bu yürüyüşlerin Gazze için yardım çığlığı olduğuna inanmıyorum. Bunlar Kuzey İrlanda’da görmeye alışık olduğumuz türden, özellikle İslamcılar başta olmak üzere belli grupların üstünlük iddiasıdır” ifadesini kullandı. 

Bununla da yetinmeyen Braverman, üst düzey polis memurlarını Flistin protestocuları söz konusu olduğunda pozitif ayrımcılık yaparak çifte standart uygulamakla itham etti. 

Makale yayınlanınca ülkede kıyamet koptu. Sadece muhalefetten değil kendi partisinin milletvekilleri de bakanın üslubuna tepki gösterdi. İki gündür İngiliz gazeteleri de bakanı yerden yere vuruyor ve istifa çağrıları yapılıyor. 

Braverman, halkın arasında bölünmeyi körüklemek ve polisi küçük düşürmek ile eleştiriliyor. 

İş öyle bir boyuta geldi ki muhalefet, bakan üzerinden başbakan Rishi Sunak’a yüklendi. 

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, İçişleri Bakan’ını görevden almaya cesareti olmadığını söylediği Başbakanı ‘zayıf olarak’ nitelendirdi. 

Başbakanlık, Braverman’ın gazetede yayınlanacak makalesinde bazı değişiklikler talep ettiklerini ancak uyarılarının dikkate alınmadığını açıkladı. 

Şimdi İngiliz kamuoyu 11 Kasım Cumartesi günü (bugün) yapılacak Filistin’e destek yürüyüşünde neler olacağına kilitlendi. 

Yaşanacak bir olumsuzluk bakanın koltuğunu sağlamlaştırır mı bilinmez ama Braverman'ın bu düşünceleri yüzünden başının daha çok ağrıyacağı bir gerçek.