Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.798

Instagram'a hangi VPN ile erişiyorsunuz?

 Dün güne Instagram’ın erişime kapanmasıyla uyandı Türkiye

Sosyal medya o kadar hayatımızın merkezinde ki, gazeteler televizyonlar ve erişim engeli olmayan tüm sosyal medya platformlarında başka bir şey konuşulmadı.

Instagram’ın neden erişime kapatıldığı, ne zaman açılacağı, o haklı bu haksız gibi yorumları zaten herkes yazıp çizdi. Konuyla ilgili hükümetten açıklamalar geldi, muhalefet tepkisini dile getirdi, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası bile açtı.

Benim merak ettiğim konu daha çok Türkiye’de işini gerçekten doğru dürüst yapan adam kalıp kalmadığı sorusu…

Ülkede Instagram’a erişim engeli gelmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Instagram hesabından ‘Hayırlı Cumalar’ paylaşımı yapıldı. Elbette Sayın Cumhurbaşkanı bu hesabı kendi kullanıp cuma günleri elinde telefon bu paylaşımları yapmak için hazır beklemiyor.

Ancak nasıl oluyor da danışmanları erişim engeli getirilen bir platformda böyle bir paylaşımı önce yapıp sonra siliyor?

Türkiye’de siyasetçi olmak gerçekten zor! Çünkü ekibinizin yaptığı bir hata yüzünden çoluk çocuğun bile diline düşebiliyorsunuz.

Nitekim bu paylaşım yüzünden sosyal medyada “Cumhurbaşkanı hangi VPN’i kullanıyor” sorusuna kadar pek çok şey yazılıp çizildi.

Bu sadece Cumhurbaşkanı ile de sınırlı değil. Muhalefette, hükümet partisinde hatta özel sektörde basın danışmanları, sosyal medya uzmanları öyle hatalar yapıyor ki akıl sır ermiyor…

Kendi imzanızın bulunduğu bu hesapları başkalarına teslim ediyorsunuz ama bir işgüzar koskoca siyasileri zor durumda bırakabiliyor, şirketleri milyonlarca lira zarara sokabiliyor.

Önüne gelen sosyal medya uzmanı, önüne gelen basın danışmanı olunca böyle oluyor işte. Sadece bu sektörde de değil artık işini layığı ile yapanı bulduğumuzda boynuna sarılıp öpesimiz geliyor.  

Üstelik günümüzde sosyal medya öyle yabana atılacak bir konu da değil. Erişim engeli getirilen Instagram’ın Türkiye’de 57 milyon kullanıcısı var. Reklamlar artık televizyon ve gazetelerden sosyal medya mecralarına kaydı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ekmekçi, Instagram’ın kapatılmasının e-ticarette neden olacağı kaybın 1,9 milyar TL olduğu söyledi.

Sosyal medya içerik üreticileri panik halinde!

Konuştuğum birkaç Influencer tanıdığım “Fabrikası kapatılmış iş insanı gibi hissediyoruz. Biz de tanıtımlarımızı yapmak için, vitrinde olmak için yatırım yapıyoruz. Reklam veriyoruz, fotoğrafçı, videographer çalıştırıyoruz. Prodüksiyonlar yapıyoruz. Bir anda işletmelerimize kilit vuruldu sanki” diyorlar.

Yani uzun lafın kısası günümüzde sosyal medya çok büyük bir mecra. Kullanırken de dikkatli olmak lazım, başkalarına teslim ederken de…

Ülkemizin gündemi Instagram iken Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler yüzünden hava yolu şirketleri, güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a uçuşlarını askıya alıyor. Bazı ülkeler vatandaşlarına uyarılar yayınlayıp riskli ülkeleri tahliye etmelerini istiyor veya o ülkelere seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceklerini bildirdi.

Biz Instagram’ı yasaklıyoruz İnstagram’ın tepe kuruluşu Meta, Diyanet’in erişimini kısıtlıyor.

Gündemimiz sosyal medya kavgası ama yakınımızda daha ciddi bir kavga var ve sonuçları tüm dünyayı endişelendiriyor.

Sadece biz ekranı kaydırıp kaydıramamakla uğraşıyoruz!