Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Milli ve Manevi değerleri kim belirledi kardeşim

Canı sıkılan alıyor sazı eline,

Ardından başlıyor sayıp sövmeye…

Neymiş efendim, Milli ve Manevi değerlerimizle bağdaşmıyormuş. 

Sanırsınız herhangi bir değerimiz kalmış!

Un ufak olmadı mı tüm değerlerimiz?

Liyakat yok, adam kayırma çok. Çocuk yaşta geline laf yok, tacizci şeyhlere, peşkeş çekilen kamu malına, ülkede cirit atan yabancı mafyalara, haksız kazançlara, şaibeli ihalelere laf yok. 

Ama kendi belirledikleri kriterlere uymayan her şeye ‘Milli ve Manevi değerlerin’ ardına sığınarak her türlü hakaret, yaptırım, ceza çok…

Dillerine pelesenk ettiler “Milli ve Manevi değerlimizle bağdaşmayan…” diye başlayan cümleleri.

Kim karar verdi kardeşim bu değerlere?

Kafanıza göre mi belirlediniz? Millete mi sordunuz? 

Sizin yaşam tarzınıza uymayan her şey Milli ve Manevi değerlimizle bağdaşmıyor! Şuna açık açık “Bizim gibi düşünmeyen, yaşamayan herkesi dışlıyoruz” demek yerine bu klişeyi uydurdular.

Hoşlarına gitmeyen ne olsa “Milli ve Manevi değerlimizle bağdaşmıyor” diye diyerek linç kampanyası başlatıyorlar. Sosyal medyadaki Trolleri de ateşe odun atıp gündem oluşturuyor. 

Bizim Milli ve Manevi değerlerimiz: yardımlaşmak, hırsızlık uğursuzluk yapmamak, küçüklerini korumak, ülkeye ihanet etmemek, çalıp çırpmamak, insanlara ve tüm canlılara saygı göstermek, hoşgörülü olmak gibi erdemler.

Ama sizin aklınıza sadece cinsellik geliyor. 

Yahu bu ülkede bir milli maçta sevinçten zıplarken bir kadının memesi göründü diye devletin resmi televizyonu TRT, resmi bir açıklamayla halktan özür diledi. 

En son Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin; aşırı cinsel içerik, argo ve küfürlü sözler içeren müzik ve klip yayınlarının, "yayıncılık ilkelerine" uyumlu hale getirilmesi uyarısında bulundu.

Şahin açıklamasında, "İlgili yayıncıların geleneklerimize aykırı, inanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize ters olan bahse konu içerikleri kendi mekanizmaları içerisinde ivedilikle ele almaları ve 6112 sayılı Kanunumuzda yer alan yayıncılık ilkelerine uyumlu hale getirmeleri şarttır. Aksi halde Üst Kurulumuzun yasa çerçevesinde yetkisi malumdur. Yaptığımız bu ikazın hassasiyetle dikkate alınması, akabinde de milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan müzik kliplerinin titizlikle gözden geçirilmesi son derece önemlidir" dedi.

Yani klipler hoşuna gitmemiş!

Dün akşam 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni vardı. TRT Paris’teki töreni canlı yayınladı. Gösterilerde eşcinseller, erotik kıyafetler, marjinal şovlar vardı. 

RTÜK Başkanı o saatte dizi izlemiyorsa bu görüntüleri yayınlayan devlet kanalına kendi belirledikleri değerler doğrultusunda ceza kesecek mi?

Muhtemelen TRT ikinci kez resmi bir açıklama ile özür dileyecektir!

İşgüzarlık işimiz olmuş. Çünkü başka işimiz yok!

Nasıl giyineceğimize, ne yiyip ne içeceğimize, ne zaman evleneceğimize, kaç çocuk yapacağımıza, ne izleyeceğimize, ne dinleyeceğimize “Milli ve Manevi” değerler diyerek bizim adımıza karar veriyorlar. Kendi görüşleri Milli değer oluyor. 

Turgut Uyar’ın meşhur ‘Denge’ şirinde dediği gibi 

Sizin alınız al, inandım

Sizin morunuz mor, inandım

Tanrınız büyük amenna

Şiiriniz adam akıllı şiir

Dumanı da caba...

Her şeyi en iyi siz biliyorsunuz. En ahlaklı sizsiniz, en çalışkan sizsiniz. Milli ve Manevi değerleri de siz belirliyorsunuz ama ‘Allah aşkına’ artık bizim dengemizi bozmayınız.