Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Milli yasın karşılığı edepsizlik!

Dün akşam Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Kupa için Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kozlarını paylaşacaktı. Fakat iki güzide kulübümüz de maçtan çekildi. 

Suudi Arabistan’ın şeriatçı zihniyeti, modern Türkiye’nin Laik yapısını inşa eden Atatürk’ün siluetine ve barışa dair sözlerine bile tahammül edemedi. 

Öncelikle her fırsatta “Atatürk” bizim takımımızı tutardı iddialarıyla karşı karşıya gelen iki kulüp de emin olsun Atatürk artık her iki kulübün de taraftarı… 

Tüm Türkiye’nin bu duruşları sonrasında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ayakta alkışladığını belirtmek lazım. Hatta öyle ki ezeli rakiplerin taraftar grupları rakip takımı havalimanında karşılamak için harekete geçti. Bu belki de bir ilk…

Bunu da Atatürk sevgisi başardı. 

Burada TFF’ye çok teşekkür etmek lazım. 100’üncü yılda Süper Kupa Finalini Suudi Arabistan’da oynatma kararı sonrası tüm Atatürk düşmanlarına karşı tek yürek nasıl olunur göstermemize olanak sağladıkları için! 

İroni bir yana aylardır iki kulüp de maçın Riyad’ta oynanmasına karşı çıkıyordu. TFF inatla Suudları tercih etti. 

Şimdi sonuçlarına katlanması gerekecek. Maç öncesi yaşanan krizde bile hala “Sorun yok, maç oynanacak” diyerek kulüplerle pazarlık yapan, pazarlık masasına Atatürk’ü koyan zihniyet sadece başkanıyla değil çaycısına kadar tüm çalışanlarıyla istifa etmeli…

Tüm bu gelişmeler sonrasında toplumda büyük bir tepki oluşmuşken gece yarısından sonra Ömer Çelik’in sosyal medyadan "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." paylaşımı dışında hükümetten de tepki gelmemesi ilginç değil mi?

Normalde TV dizilerine bile tüm siyasilerin anında tepki gösterdiği bir ülkeyiz. Suudi Arabistan’a nota bile verilebilecek bir olayda sessiz kalınması insanın içini acıtıyor. 

Öldüğünde milli yas ilan edip şehit kanlarıyla renklenen ‘Türk Bayrağı’nı yarıya indirdiğimiz kralın ülkesi, Atatürk tişörtleri giyilmesin diye soyunma odasının kapısına polis dikiyor, vatandaş dışında kimsenin sesi çıkmıyor!

Bedeviye gereğinden fazla değer verirsen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuna saygısızlık yapma cüretinde bulunur.

İki kulübün başkanını da tebrik etmek lazım. TFF’nin gösteremediği omurgalı duruşu Fenerbahçe ve Galatasaray göstermiştir. 

Dün gece sesi çıkmayan tüm siyasiler, yerli ve milli vurgusu yapanlar, ülkücü - Türkçü geçinenler, milli değerlerden bahsedenler bakalım bugün iki kelam edecekler mi?

Varsın ses etmesinler, tepki göstermesinler, hatta maç oynanmadı diye Suudilerin istediği tazminatı ödesinler.

Ama herkes şunu iyi bilsin ki, susarak, yok sayarak, tepki göstermeyerek, ona saygısızlık yaparak hatta hakaret ederek yok edemezsiniz, sessiz bir çığlık gibidir Atatürk sevgisi. 

Taaa Riyad’da bile tokat gibi çarpar gerektiği yerde düşmanlarının yüzüne…

Mesela Ebrar Karakurt’a saldıran delikanlılar, keşke onun kadar yürekli olsanız. Rusya’dan mesaj gönderdi: “Gelin Rusya’da oynayın… Bayraklar, İstiklal Marşı, Atatürk’le ilgili olan her şeyi ben karşılarım" dedi. 

Milliyetçi geçinen tayfadan hala ses yok. 

Kurban olun siz;

Ebrar’a... Ebrar gibi yürekli Türk kadınına…

Sarı kırmızı, sarı lacivert sevdaya…

“Işıklarımızı yaktık bekliyoruz” diyen Samsunlulara… 

Atatürk’ün semtinde final oynamaya davet eden Beşiktaş’a… 

İlk tepkiyi veren bordo mavili yüreklere…

Atatürk’ün çocuklarına…

Artık kupanın değeri kalmamıştır. Bu maç oynanmasın. Her iki takımın da hanesine “Kazandı” yazılsın. 

Ne Fenerbahçe ne de Galatasaray’ın müzesinde bir kupaya daha ihtiyaç yok. 

Ama bizim bu duruşa ihtiyacımız varmış. 

Gönlümüzde Fenerbahçe’ye de Galatasaray’a da artık özel bir yer var. 

Sizinle gurur duyuyoruz…