Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Mutluluktan çıldırıyoruz

Allah’tan TÜİK var

TÜİK olmasaydı ne kadar mutlu olduğumuzu nasıl bilecektik?

Yine efsane bir araştırmaya imza atmışlar! 2023 yılında 2022’ye göre mutluluk oranımız üç puan artmış.

O kadar mutluyuz ki zil takıp oynuyoruz. 

Pazarda filesini dolduramayan emekliler karşılıklı göbek atıyor. Bugün emeklilere 3 bin TL ek ödeme haberini duyunca daha da çıldırdılar. Gerdan kıranları görmeliydiniz. 

Altın madeninde yaşanan göçük sonrası siyanürlü toprağın Fırat’a akma ihtimali karşısında yöre halkı halaya durdu. Öyle eğlendiler ki sormayın…

Dövizin rekor üstüne rekor kırması iş dünyasındaki pek çok yatırımcıyı o kadar mutlu etti ki bazı kelli felli iş insanının sevinçten ağladıklarına şahit olduk. 

Enflasyonun tüm çabalara rağmen düşmemesi de yurdum insanını son derece mutlu etti. Nas’la, bakan değişikliği ile, Merkez Bankası’ndaki değişikliklere rağmen enflasyonun bir türlü kontrol altına alınamaması da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Asgari ücretle ev kiralarını ödeyemeyen, çocuklarının okul masrafları altında ezilen, market raflarındaki fiyatların borsa tabelası gibi sürekli değiştiğini gören halk mutluluktan ne yapacağını bilemiyor. 

Ama TÜİK açıkladı: Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre, mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2022 yılında yüzde 49,7 iken 2023 yılında 3,0 puan artarak yüzde 52,7 oldu. 

Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise 2022 yılında yüzde 15,9 iken 2023 yılında 2,2 puan azalarak yüzde 13,7’ye düştü. 

Bireylerin mutluluk kaynağı olan değerler incelendiğinde; kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı, 2023 yılında yüzde 69,5 olarak belirlendi. 

Bu araştırmanın belki de en gerçekçi yanı bu bölüm. Vatandaş “En azından sağlığımız yerinde” diyerek mutlu oluyor! 

Dün sevgili Özge Uzun köşesinde kaleme almıştı, ‘Yaşamak ile hayatta kalmak’ arasındaki farkı… 

Okumadıysanız tavsiye ederim hayatta kalmayı yaşamak olarak benimsettiler için sağlıklıysam mutluyum sanıyor insanlar…

Yine de Türkiye İstatistik Kurumu’nun her araştırma sonuçlarında olduğu gibi bu araştırmasının da hangi vatandaşlar arasında yapıldığını merak etmeden edemiyor insan…

Varsın paramız olmasın, varsın pazarda filemiz dolmasın. Paramızın değeri her geçen gün düşsün, her kazaya kader diyelim. Bu gün de nefes aldık ya hadi çıkarın mendilleri hep beraber halay çekelim.  

Ama hunilerimizi unutmadan onları da başımıza takıp öyle çekelim.

Ve çok mutlu olduğumuzu unutmayalım…