Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Nas'a yeniden sarılma vakti geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti...

İstifasının ekonomik başarısızlıkla uzaktan yakından alakası yok! 

Çünkü kendisi başarılı olduğunu söylüyor. 

Erkan istifasını Türk milletine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gelinen noktada ekonomi programımız meyvelerini vermeye başlamıştır. Rezervlerimizdeki artış, ekonomik veriler ile enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler bu başarının kanıtıdır. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir." 

Bu ifadelerden de anlaşılacağı üzere Merkez Bankası Genel Başkanı istifa etmeden önce başarılı olduğunu düşünüyor. Ancak Erkan tweet atarken serbest piyasada Dolar: 30.4907, Euro: 32.9497, Sterlin: 38.5475 liradan işlem gördü.

Erkan'ın göreve geldiği 8 Haziran'da ise; Dolar: 23,3470, Euro: 24,9890, Sterlin: 29,1661 liradan işlem görüyordu. 

Tabii bunun konumuzla ilgisi yok!

Benim anlamadığım madem bu çalışmalar meyvelerini vermeye başlamıştı 3-5 kendini bilmezin dedikoduları yüzünden rayına oturmaya başlayan ülke ekonomisi böyle yüzüstü bırakılacak kadar basit bir konu mu?

Gaye Erkan açıklamasında, "Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" dedi. "Evladıma da bırakacağım en büyük miras olan ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum" sözleriyle de noktayı koydu. 

Şimdi tekrar soruyorum Sayın Erkan henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş evladınız hakkınızda uydurulan karalama kampanyasını anlayacak durumda mı? 

Diyelim büyüdüğünde bunları internetten buldu okudu, Ona bırakacağınız en büyük miras ülkeye hizmet etmek değil miydi? Gerçeği o zaman zaten “Annem büyük iş çıkarmış” diyerek takdir etmez miydi?

Şimdi siz ekonomi bu kadar iyiye giderken "Ben oynamıyorum" diyerek hem kendi çocuğunuzu hem de ülkenizin milyonlarca evladını bu mirastan mahrum mu etmiş oldunuz?

Kimse kimseyi kandırmasın Hafize Gaye Erkan 22 yıl Amerika'da ne fırtınalı bankacılık denizlerinde yelken açtı. Sosyal medyadaki birkaç iddia ile pes ettiği izlenimi milletin aklıyla alay etmektir. 

Goldman Sachs'ta First Republic Bank'ta güle oynaya mı görev yaptı?

Hatta ABD’de yöneticisi olduğu çöken First Republic Bank’ın müşterileri tarafından bankacılık yasalarını ihlal etmek, yanlış ve yanıltıcı beyanlar vermek suçlamalarıyla toplu dava açıldığı iddia edildi. 

Hafize Hanım o dönemde yıpranmadı mı?

Yani Hafize Hanım daha ciddi fırtınalar atlattığı için bu iddialarla pes edecek bir profesyonel değil. 

Peki ne mi oldu? 

Durumu gazetemizin değerli yazarı ekonomi Profesörü Duran Bülbül çok güzel özetledi: "Bu istifa yüksek faiz politikasından vazgeçileceği anlamına gelir." 

Değerli hocamız yerden göğe kadar haklı. Ne yurt içinde ne yurt dışında piyasalara bu kadar kısa sürede kötü gidişin sorumlusu olarak Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldıklarını açıklayamayacakları için Hafize Gaye Hanım istifa ettirildi. 

Anlaşılan yüksek faiz politikası üretim maliyetini arttırdığı için sil baştan düşük faiz politikasına geri dönülecek. 

Nas'a tekrar sarılmanın sinyalleri verildi çünkü...

Bakalım sil baştan planlanacak ekonomik politikalar daha kimleri istifaya zorlayacak?