Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Ne yaptınız ülkeye?

Gencecik bir adam…

Askerden yeni gelmiş. Nişanlısı ile evlenmek için para biriktiriyor. 

Müzisyen…

Nişanlısı ile bir fast-food restoranına gitmiş. Lavaboya gittiğinde yan masada oturan iki genç, kıza laf atıyor. Çocuk masaya döndüğünde kız rahatsız olduğunu belirtip masa değiştirmek istiyor. Müzisyen genç sonradan meslektaşı olduğunu haberlerden öğrendiğimiz diğer gençleri uyarıyor. Ve konu kapandı diye nişanlısıyla kendisine kahve almak için kasaya ilerliyor. 

Diğer iki genç ona saldırıp döverek öldürüyor!

4 gencin hayatı kararıyor. Biri hayatını kaybediyor ikisi katil oluyor, biri kollarında sevdiğinin ölümünü izliyor… 

Akıl alır gibi değil. 

İnsanlar bu duruma nasıl geldi? Bu cesareti nerden buldu? Bu kadar nasıl öfke doldu? Nasıl bu kadar cahil cesareti edindi? 

Bir başka müptezel altında son model arabası ile kapalı yola girmeye çalıştı. İzin vermeyen görevliye saldırdı, hakaret etti. 

Nerdeyse görevliyi dövecekti birkaç vatandaş araya girdi. Dövmedi ama kapalı yola arabasını sürerken görevliyi ezip geçmeyi göze aldı! Allah’tan görevli ısrar etmedi de yeni bir felaket yaşanmadı. 

Kelli felli sakallı cüppeli, dede diye yol verebileceğiniz, din alimidir diye saygı duyabileceğiniz bir başka edepsiz, yürüyen merdivenlerden inen genç bir kıza yol verip “Geçene g..çireceksin” diyerek video çekti. Ardından hayırlı cumalar diledi.

Caninin biri kendisini üşümesin diye arabasına alan taksiciyi sırtından vurup “Herkese güvenmeyeceksin” diye de nasihat etti. Taksici geride dul bir eş ve yetim bırakarak vefat etti… 

Toplum cinnet getiriyor. 

Korku yok. 

Edep yok. 

Ahlak yok.

İnsanlık yok.

İnsanı insan yapan değerlerin hiç biri yok!

Nasıl bu hale geldik? 

Yeni mi geldik? Hep mi böyleydik? Şimdi sosyal medya var diye daha mı çok görüp duyuyoruz? 

Yoktu! Eskiden bu kadarı yoktu. 

Bu tip olaylar olduğunda şaşkınlıkla okur, izler ya da dinlerdik. Ayda yılda bir kez olduğunda aklımızı kaçırırdık. Günlerce konuşulurdu. Yukarıda saydığım olaylar 72 saat içerisinde oldu. 72 dakikada unutuldu. Siz bu yazıyı okuduktan 72 saniye sonra yeni bir absürt olay gündeme gelecek ama 7.2 saniyede o da unutulacak!

Eski Türkiye’de övündüğünüz yollar yoktu. Herkes uçağa da binmemişti. İnternet de yoktu. Tüp kuyruklarında bekliyorduk. Ankara’da havalimanı Isparta’da üniversite yoktu! Ama insanlık vardı. 

Ne yaptınız ülkeye? 

Hanginiz yaptı?

Nasıl yaptı?

Ne ara bu kadar eğitimsiz, bu kadar vandal, bu kadar fütursuz, bu kadar liyakatsiz, bu kadar kendini bilmez bir toplum olduk?  

Senede 4 kere değişen ve içi boş eğitim sistemi mi? 

Eş dost akrabalarımızı atadığımız üniversiteler mi? Televizyonda izlediğimiz diziler, reality şovlar mı?

Kim yaptı bunu kim? 

Yeni Türkiye’nin sorumlusu kim? 

Uzaya turist Ömer göndermek değil, Mars’a minibüs hattı kuracak olsak, Çiçek Abbas filmindeki Abbas ile eski Türkiye’nin sahtekarı Şakir’in masumiyetini özleyecek kadar eski Türkiye’yi özlemediniz mi?