Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Peki biz vizesiz nereye gidebiliyoruz kardeşim…

Dün Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Schengen vize ücretlerine yüzde 12 zam yapılacağını duyurdu. Artık yenileme için yetişkinlerden 90 çocuklardan 45 Euro alınacak.

Tabii bu işin formalitesi, Schengen vizesine randevu bile alamazken zam gelmesi tabii ki kimseyi ilgilendirmiyor. Çünkü 5 misli para da ödemeye kalksanız AB ülkeleri Türk vatandaşlarına vize randevusu bile vermiyor.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türklere vize reddinin 4 yılda yüzde 9.7'den yüzde 16.1'e yükseldiğini söyledi.

Yani randevu bulsanız bile vizeyi alamıyorsunuz…

Tam da bu konu ile ilgili iki satır karalamalıyım derken bambaşka bir haber geldi!

Artık Romanya vatandaşları da Türkiye’ye vizesiz seyahat edebilecek. Romanya'nın kimlik kartı hamili vatandaşlarının, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bizi vize için kapısında süründüren tüm Avrupa ülkelerinin vatandaşları sorgusuz sualsiz Türkiye’ye girip çıkabiliyor.

Elbette vize muafiyetini savunan birisiyim ama çifte standartı belirtmek lazım.

Mesele Türkiye’ye tam 93 ülkenin vatandaşları vizeden muaf olarak girip çıkabiliyor.

23 ülkenin vatandaşları ise herhangi bir kısıtlama olmadan elektronik vize alıp Türkiye’ye girebiliyor. 79 ülkenin vatandaşı ise konsolosluklarımıza vize başvurusu yapıp değerlendirme sonrasında vizeye uygun görülürlerse Türkiye’ye seyahat edebiliyor.

Peki biz vizesiz nerelere gidebiliyoruz ona bakalım. Hadi bavulunuzu toplayın macera dolu bir yolculuğa hem de vizesiz çıkalım…

Avrupa’da vizesiz seyahat edebileceğimiz nadir ülkelerden biri AndoraFransa ve İspanya arasında küçük bir ülke. Ama Andora’ya gitmek için önce Fransa veya İspanya’ya uçmamız gerekiyor. Bu iki ülke de Schengen vizesi istediği için vizesiz gidebileceğimiz Andora hayal oldu…

San Marino var.  O da Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Ancak ülkeye Schengen vizesi isteyen İtalya üzerinden giriş yapmak zorunda olduğumuz için bu alternatif de elendi.

Mesela Karayipler’de bir ada devleti olan Antigua-Barbuda var. Asgari ücretle çalışan için Karayipler, Johnny Depp’in oynadığı ‘Karayıp Korsanları’ filminden başka bir şey çağrıştırmıyor. Bu da hayal oldu mu?

Bahamalar, Barbados, Britanya Virjin Adaları, Haiti, Saint Lucia, Turks ve Caicos Adaları… Bu ülkelerin tamamı da Karayipler’de

Dominik Cumhuriyeti var mesela… Vize istemiyor ama Acun’un Survivor’una katılmıyorsanız gitmek için pek şansınız yok!

Güney Amerika ülkeleri var vize istemeyen.  Gözünüz keserse gidebileceğiniz yerer. Mesela Nikaragua, Meksika, Bolivya, El Salvador, Guatemala, Honduras, Kolombiya, Kosta Rika, Venezuela, çetelerin, adam kaçırmanın uyuşturucu çetelerinin cirit attığı yerler… Gözünüz kesse bile yine uzak olduğu için seyahate harcayacağınız para servet değerinde…

Ama Mozambik var Afrika’da… Ruanda var mesela İngiltere’nin kaçak göçmenleri yolladığı hapishane ülkesi…

Tayland, Singapur gibi ülkeleri de çıkarınca gidebileceğimiz KKTC, Gürcistan, Makedonya falan kalıyor elimizde…

Hadi hayırlı yolculuklar…