Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Ruanda'dan turist gelmiş evde bir bayram havası...

Ruanda...

Dünyanın neresinde diye sorsanız yüz kişiden üçü bilirse dişimi kırarım!

Yok yok ikisi bilse yine dişimi kırarım. 

Tek derdi "Survivor'da Ogeday ne yaptı?" olan milletimizin yüzde biri Ruanda'yı biliyordur. Nedeni de televizyonda "Ahlâksız İngilizler göçmenleri Ruanda'ya gönderiyor" haberlerini duydukları içindir. 

Haberler doğru... Ruanda,  İngiltere'nin ülkedeki düzensiz göçmenleri yolladığı Afrika ülkesi...

İngiltere'ye botla geçmeye çalışan göçmenler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına rağmen toplanıp Ruanda'ya gönderiliyor. 

Neden Ruanda biliyor musunuz?

Çünkü Ruanda'da hiçbir şey yok. İngiltere ile yaptıkları anlaşma sayesinde ciddi bir gelir elde ediyorlar. 

"Yahu kardeşim bana ne Ruanda'dan" demeyin. Milletin ülkesine almadığı göçmenleri gönderdiği Afrika ülkesi ile biz önceki gün turizm anlaşması imzaladık!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Ruanda Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı. 

Alman, Rus, İngiliz derken Ruandalı turistlerin de ülkemize gelecek olması fikri sosyal medyada gündem oldu. Peki bu işbirliği anlaşması sonrası Ruandalı turistler Türkiye'ye gelir mi? Yoksa İngilizlerin sınır dışı ettiği göçmenlere bir koridor mu açılır göreceğiz. Ancak Turist gelmeyeceğini garanti edebilirim. Neden mi?

Hadi Ruanda neresi, ne yer ne içerler, gayrisafi milli hasılaları ne, turist olarak bırakın Türkiye'ye gelmeyi komşuları Uganda ya da Tanzanya'ya gidecek güçleri var mı ona bakalım...

Ruanda Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta bölümünün doğu kısmında yer alan ve denize kıyısı bulunmayan bir ülke. Komşuları Uganda, Tanzanya, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti...

1994'te Hutular, dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşmesinden sorumlu tuttukları Tutsilere karşı soykırım başlatmış, ülkede 100 gün süren katliamda, 800 binden fazla ılımlı Hutu ve Tutsi hayatını kaybetmişti.

Ruanda'da kişi başına düşen GSYİH 6.591 ABD doları...

Türkiye ile havayolu uzaklığı 8.5 saat.

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı "Normalde üzerinden uçak bile geçmeyen Ruanda'dan, pazar günü 5 uçak Ruandalı Türkiye'ye getirilecek. Ayıp olmasın diye İngiltere'den direkt uçuş yerine Ruanda aktarmalı getiriyorlar. Pazar günü Ruanda'dan Türkiye'ye sadece THY'den 5 uçak geliyor. Diğer firmalar ile birlikte Ruanda'dan İstanbul'a pazar günü 66 adet uçuş var." açıklamasını yaptı.

İddialara göre Afgan, Suriyeli vs derken İngiltere'nin geri ittiği tüm göçmenlere Ruanda üzerinden Türkiye'ye gelme imkanı doğdu.

İngiltere'nin Resmi yayın organı BBC hemen bu haberi yalanladı. Hem de Türk, İngiliz ve Ruandalı ismi açıklanmayan kaynakları işaret ederek!

Galiba Ruanda'dan ciddi bir akın olacak!..