Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,0543
Dolar
Arrow
34,0200
İngiliz Sterlini
Arrow
45,1525
Altın
Arrow
2761,0000
BIST
Arrow
9.757

Toplayın bavullarınızı emekliler, dünya seyahatine gidiyoruz!

Allah hepinizden razı olsun!

Emeklilerimizin dünyayı gezmek için ihtiyacı olan iyileştirme zammı nihayet yapıldı…

Biliyorsunuz bizi kıskanan Alman, İngiliz, Fransız emekliler Cruise gemileri ile dünyayı gezerken, bizim emekliler ucuz ekmek kuyruğunda bekliyor diye kıyamet koparan bir takım had bilmezler şimdi utanıyordur.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini ve düzenlemeden 3,7 milyon emeklinin etkileneceğini açıkladı.

Tam 2.500 TL zam geldi emeklilere…

Şimdi diyeceksiniz ki bu zammın dünyayı gezmekle ne alakası var? Hemen izah edeyim.

Bugün emeklilere zam yapılırken AKP Grup Başkanı Abdullah Güler  aynı zamanda yurt dışı çıkış harcına yapılacak zammı da açıkladı. 

Buna göre 150 TL olarak uygulanan yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam geliyor!

Yeni rakamın 500 TL olacağı açıklandı. 

Yani hükümetimiz yurt dışı çıkış harcına zam yaptı ama emeklilerimiz dünya turuna çıkarken bundan etkilenmesin, mağdur olmasın diye onlara da zam yaptı. Üstelik 2.500 lira zam yaptı ki, 500’ünü harç için 2.000 lirasını da harçlık olarak…

Bir de ekonomi kötü diye ortalığı bulandırmaya çalışırlar. 

Bakın şimdi basit bir hesap yapacağım ve ekonomimizin nasıl stabil ilerlediğini hiçbir sorun olmadığını göreceksiniz.

Türkiye'den yurt dışına seyahat eden vatandaşların ödemesi için ilk olarak 2001 yılının Ağustos ayında bu vergi getirildi. Dünyada eşi benzeri var mı bilmem ama gelişmiş ülkelerde yok. 

Neyse asıl mevzumuz bu değil. 

2001 yılında harç bedeli 50 doların TL karşılığı şeklinde tahsil ediliyordu.

1 Nisan 2007 tarihinde harç bedeli 15 Türk lirası oldu. 1 Ağustos 2019 tarihinde ise harç bedeli 50 Türk lirasına yükseltildi. 2022'de ise harç bedeli 150 Türk lirasına çıkarılmıştı. 

Bugün açıklanan yeni rakamla da 500 TL’ye çıktı. 

Ama gözden kaçırılmaması gereken konu şu: 2001 yılında harç bedeli 50 doların TL karşılığı idi. Bugün 50 dolar 1653 TL yapıyor. 

Yani yıllar içerisinde baktığınızda dolar bazında yurt dışı harçları ucuzlamış oldu!

Sevgili kardeşim olaya bu bakış açısıyla bakarsan mutlu olursun. 

Yurt dışına gidemiyor musun? 

Ne önemi var ki? 50 dolar olan harç 15 dolara düşmüş çalsın davullar… Çekilsin halaylar…

Semiha Teyze, Şerafettin Amca, Rukiye Hala, Hasan Dayı, hemen turizm şirketleri önünde kuyruk oluşturmayın lütfen… 

Tüm bu güzel gelişmeler ışığında halimize şükredip “hamdolsun” dememiz gerekiyor. Ama yine bazı hizipçiler kamuoyunu uzun süredir meşgul eden “Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinin yeni vergiler yeni zamlar getireceğini söylese de Cumhurbaşkanımız ne dedi?

 “Sokağa, çarşıya, pazara kulak tıkayan hükümet olmadık, olmayacağız da. Türkiye'ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için politikalar yürütüyoruz. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da hızlanacak. Enflasyonda sene sonu hedeflediğimiz seviyelere geleceğiz. Orta vadeli programın etkileri görüldükçe ekonomi kurmaylarımızı yıpratma kampanyaları yoğunlaştı” 

Şimdi 5 Kasım 2018'de dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kasım ve aralıkta enflasyonun aşağı yönlü olacağını söylemişti. Yine 2019’da Albayrak, "Şubat, ocaktan hakikaten çok daha iyi. Çok net söylüyorum, mart da şubattan daha iyi. Nisan marttan zaten çok iyi olacak" demişti. 

Hatta Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2022 yılında, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz" dediğini hatırlatacaksınız ama bu kez olay farklı.

Bana inanmıyorsanız aldıkları 2.500 TL ekstra emekli maaşı ile dünyayı gezmeyi planlayan emekli Semiha Teyze, Şerafettin Amca, Rukiye Hala ve Hasan Dayı’ya sorun. 

Onlardan daha iyi bilecek haliniz yok ya…