Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Türk işi yapay zeka!

Dünyayı kökünden değiştirmesinden korkulan yapay zeka teknolojisinde her geçen gün yeni özellikler bizi şaşırtmaya devam ediyor. 

Son olarak Teknoloji şirketi OpenAI, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin yeni versiyonu olan GPT-4o'yu tanıttı.

Vallahi bu yazılım artık ürkütücü olmakla birlikte insanoğlunun zekasını sorgulatmaya başladı. 

GPT-4o, önceki versiyonlarına göre daha hızlı ve dili konuşma diline daha yakın, hatta zaman zaman 'flörtöz' bir dil bile kullanıyor.

Allah’ın robotu bir de flört edip bizimle dalga geçiyor. 

“Aman” diyeyim siz siz olun yapay zeka dolandırıcılarına dikkat edin. 

Bir dönem hatırlarsınız “Bulgaristan’dan arıyorum uçak paramı gönder, gelip evinde hem hizmetçilik yaparım hem de tüm ihtiyaçlarını gideririm” diye on binlerce vatandaşımız dolandırılmış hatta televizyonlara çıkıp “Ben yandım siz yanmayı” diye röportajlar verilmişti. 

Şimdi bir de flörtöz yapay zeka çıktı. Hem de bu yapay zeka öyle bir evreye geldi ki, yeni versiyonun görselleri 'okuyabildiği' ve yüz ifadelerinden duyguları ayırt edebildiği de belirtiliyor.

Kullanıcılarla sesli diyaloğa girebiliyor. Ayrıca 'hafızası' sayesinde daha önce verdiği yanıtları da hatırlayabiliyor.

Biz balık hafızalı bir milletiz. Üç gün önce bize verilen sözleri bile unutuyoruz. Bu kadar zeki bir robotla nasıl başa çıkacağız. 

Geçen güm kamuda tasarruf paketi açıklandı. Bu paket sayesinde enflasyon düşecek denildi. Ama dedim ya biz çabuk unutuyoruz diye…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen yıl da “Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır" demişti. 

5 Kasım 2018'de A Haber yayınında konuşan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kasım ve aralıkta enflasyonun aşağı yönlü olacağını söylemişti.

2019’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Ekonomi düne göre bugün daha iyi. Bu senenin geçmiş yıldan daha iyi geçeceğine, 2020'den sonra da tek haneli enflasyon ve işsizlik istatistiklerine ulaşacağımıza inanıyorum” demişti.

Yine 2019’da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,"Şubat, ocaktan hakikaten çok daha iyi. Çok net söylüyorum, mart da şubattan daha iyi. Nisan marttan zaten çok iyi olacak" demişti. 

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2022 yılında, "Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz" demişti. 

Bunlar ilk hatırladıklarım. Bakın unutmuşuz bile…

Yani söylediklerini ya da duyduklarını unutmayan yapay zeka karşısında hiç şansımız yok. 

Yeni yapay zeka botunun hünerleri bununla da sınırlı değil. Şimultane tercüme yapıyor, ders anlatıyor. Akıl veriyor. Nasıl yatırım yapılacağı konusunda yönlendirmeler yapıyor. 

Şimdi sırada Apple’ın yeni yapay zeka botu var. Kim bilir yakın zamanda nelerle karşılaşacağız? Ama şu an bir tercümana, öğretmene, ekonomiste ihtiyaç kalmadı. 

Bizim kahve köşelerindeki filozoflar da işsiz kalacak. Çünkü iki telefonu yan yana koyduğunuzda iki yapay zeka birbiriyle sohbet edebiliyor. “Yani biliyor musunuz bu işin aslı öyle değil” diye başlayan kahvehane filozoflarının komplo teorilerini de artık kimse dinlemeyecek. 

Yapay zeka sürekli kendini geliştiriyor ama biz hala her seferinde aynı deneyi yapıp farklı sonuçlar bekleyerek yapay zeka ile yarışıyoruz. 

Allah zekamızı muhafaza eylesin ne diyeyim…