Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Türkiye'de ucuza yaşamak!

Dün İngiltere'nin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Mail'de yayınlanan bir haber hem Birleşik Krallık hem de Türkiye'de gündem oldu...

Josh Kerr adlı 24 yaşındaki bir İngilizin, Birleşik Krallık'taki yaşam maliyetlerini hesaplayıp, "Ben bu paraya Türkiye'de krallar gibi yaşarım" diyerek yola çıktığını anlatıyordu haber! 

Josh Kerr eskiden sadece İngiliz emeklilerin bulduğu Türkiye'de daha ucuza yaşama modelini keşfetmiş, keşfetmekle kalmayıp bir de bunu çevresine duyurmaya karar vermiş. 

Uyanık İngiliz genç, Manchester'da ayda 950 pound kira ve faturalar için ödeme yaparken, Türkiye'deki beş yıldızlı Port River Hotel and Spa'da 28 gün boyunca her şey dahil konaklamanın maliyetinin sadece 944 pound olduğunu da farkedince toplamış bavulunu almış soluğu Antalya’da…

Peki gerçekten Türkiye'de yaşamak bir İngiliz için daha mı karlı? 

Hadi birlikte bir hesap yapalım.

Josh Kerr, aylık kira ve fatura giderleri için 950 pound ödüyor. Kuş sütü eksik olmayacak şekilde alışveriş yapsa tek kişi olduğu için yeme içme ayda 300 pound tutar. Gezdi, tozdu, eğlendi ona da 300 pound yazdık etti size 1550 pound. 

Şimdi bu para  tabii  tek başına küçük bir dairede yada oda kirada oturan bir gencin masrafı. Vasıfsız bir işte çalışsa alacağı asgari ücret 1800 pound civarında. Hala cebine 250 pound kalıyor!

İşin ironik yanı asgari ücretle bile bir ay Türkiye’de krallar gibi tatil yapıyor! 

Bizde asgari ücretli genç Josh’un yaşadıklarını hayal bile edemez…

Josh'un söylediğine göre uzaktan çalışmaya uygun da bir işi var. Üstelik Türkiye'de bulduğu otelde başka imkanları da keşfetmiş!

944 poundluk Türkiye tatili paketi dönüş uçuşlarını, oteldeki tüm yemek ve içecekleri, beş yüzme havuzuna erişimi, çeşitli bar ve restoranları, spa ve eğlence olanaklarını ve plaj aktivitelerini içeriyor. 

Bu adam Türkiye'de yaşamasın da nerede yaşasın?

Pound olmuş 39 TL… 

944 pound aşağı yukarı 37 bin TL ediyor. Bu fiyata yerli turist aynı otelde bir gün anca konaklar. 

Yani her zaman olduğu gibi nimetlerden yine yabancılar faydalanıyor. 

Ülkemiz ateş pahası ama vatandaşına...

Yabancılar içinse cennet...

Üstelik İngilizi, Almanı Suriyelisi Afganı demeden hepsi için ülkemizde fırsatlar sınırsız, yeter ki Türk vatandaşı olma...