Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8932
Dolar
Arrow
34,0808
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9061
Altın
Arrow
2816,0000
BIST
Arrow
9.758

Yeni Türkiye'de ahlak yok!

Bir toplumda ahlak çökerse o toplum toptan bitmiş demektir. Ahlak çöküntüsü de öyle birilerinin dediği gibi kızlı erkekli gezmek, meyhanede iki kadeh tokuşturmak ya da mini etek giymekle olmuyor.

Ahlak toplumun her kesiminde çürümüş et parçası gibi günden güne çürümeye devam ederek çöküyor.

Şehirde, kasabada, köyde…

Kamuda, özel sektörde, devlette…

Gazetelerde, televizyonlarda tüm medyada…

Okullarda, camilerde, kahvehanelerde…

Ailede…

Yani kısaca toplumun her alanında. Çürümüşlük öyle bir boyutta ki, artık akıl sır ermiyor.

Eylül ayına gireli 14 gün oldu sadece iki haftada konuştuklarımıza bakın. Narin’in katledilmesi. Ailenin hatta tüm köyün işin içinde olması iddiaları. Çözülemeyen cinayet. Yasak aşk iddiaları, para karşılığı cinayete kurban giden yavrunun cesedini saklama…

Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğin tecavüze uğraması, annenin olayı gizlemesi…

Adana’da 3 bekçinin yüzde 25 engelli 14 yaşındaki kıza defalarca tecavüz etmesi…

Bunları konuşuyor toplumumuz!

Sadece konuşuyor mu? Bundan rant da devşiriyor. Hazır bu iş reyting yaparken kaymağını yiyelim diyen koca koca kuruluşlar, sanatçılar, sosyal medya fenomenleri pirana gibi üşüştü haberlere. Herkesin yalan yanlış bilgisi var ve ahkam kesmekten öte gitmiyor iddiaları.

Dedim ya çürümüşlük toplumun her kademesine sirayet etmiş diye… Sadece bu konu mu? İllegal iş kovalamayan, sahtecilik yapmayan, birbirini dolandırmayan kaç kişi kaldı?

Lüks siteler eskort yuvasına dönmüş. Herkes yolunu bulma peşinde. Kimi sosyal medyada kimi alenen mafyanın elinde, kolay para kazanma derdinde. Bir de bu öyle bir hal aldı ki artık kimse yadırgamıyor açık açık ‘İllegal kovalıyoz abim” diyecek kadar fütursuz. Ama nasıl olmasın hakkında onca dava olan fenomen salıverilince 250 bin takipçi kazanıyor memleketimde!

Sabah kuşaklarında yayınlanan programları izliyor musunuz? Kimin eli kimin cebinde belli değil. Adam kaçırmalar, cinayetler, aldatmalar gırla…

Sokakta kimsenin kimseye saygısı yok. Otobüste bırakın yaşlıya, çocukluya yer vermeyi, engelli dövüyor millet engelli! Toplu taşımada tacize uğramadan evine dönen kadınlar günü karlı sayıyor.

Eski Türkiye’de ezan okurken müziğin sesini kısan, rakı kadehini masanın altına saklayan nesli, çocukları denize girerken başörtüsü ile kuma ayaklarını gömüp onları bekleyen teyzeleri, yaşlıya, çocuğa saygı gösteren, farklı düşüncelere, farklı siyasi görüşlere saygı gösteren yurdum insanını özlemediniz mi siz de?

Peki yeni Türkiye’de ahlak nasıl böyle sukut etti bilen var mı?