Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zeki, çevik ve ahlaklı: Mert Günok…

Dün gece Türkiye’de ve dünyanın neresinde bir Türk yaşıyorsa orada büyük bir mutluluk yaşandı. 

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en genç takımlarından A Milli Futbol Takımımız, Turnuvanın favorileri arasında gösterilen proje takımı Avusturya’yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. 

Spor basını zaten maçla ilgili çok şey yazıp çizecektir ama ben bambaşka bir detaya dikkat çekmek istiyorum. Takımın abilerinden olan Mert Günok’a…

Dikkat ettiniz mi ne kadar iyi yetiştirilmiş beyefendi bir sporcu…

Milli Takımımızın çeyrek finale kalmasında çok önemli bir kurtarış ve genel anlamda fevkalade bir performans sergileyen milli kalecimiz, Ulu Önder Atatürk’ün, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünde bahsettiği sporcu profili olarak göze çarpıyor. 

Muhteşem performansı sonrası o adrenalinle bile mikrofon uzatıldığındaki mütevaziliği takdire şayandı. 

Tüm Avrupa onu konuşurken o “Zaman zaman iyi oynamadığımız anlar da oldu ama hem savunmadaki arkadaşlarımın hem de takım olarak verdiğimiz mücadele ile bu turu atlamasını bildik. Ayaklarımızı yere sağlam basmamız gerekiyor” diyecek kadar mütevazi… 

Takım arkadaşları soyunma odasında sevinçten göbek atarken o abi ağırlığı ile alkış tutarken kameralara yansıdı. 

Ama soyunma odasında elinde telefon ile dolaşıp ilk fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp tebriklerini almak için sahadaki çocuklardan daha fazla efor sarf eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ilk yaptığı açıklamada, “Futbolcularımızla yaptığım konuşmada ‘Yeni bir tarih yazmamız lazım’ diyerek başarının mimarı olduğunu ima etti. 

Artık bırakın ya bu çocukları alkışlayıp, “Onlar yaptı. Helal olsun gençlerimize… Yetenek, başarı onların. Biz sadece görevimizi yapıyoruz” diyebilin. 

Ama önümüzde TFF Başkanlık seçimi varken ve henüz aday olup olmayacağını kendisi bile bilmezken bunu söylemek yerine ‘Bakın benim başarım bu’ imasında bulunmak koltuk sevdasından başka bir şey değildir. 

Takımın ağabeyi Mert’i örnek alın onun gibi mütevazi olun. Hem sevilir hem de hak ediyorsanız o koltuklarda kalabilirsiniz. 

Nerden mi biliyorum?

Çünkü biz sadece sporcunun değil spor yöneticilerinin de zeki ve ahlaklı olanını severiz.