Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Açılan yeni soruşturmada flaş gelişme: GPS cihazı incelemeye alındı

Ünlü isimlerin dolandırıldığı dosyada müşteki olarak ifadesi alınan ve soruşturması iddianameye konulmayan Semih Kaya’nın yer aldığı farklı soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı sürdüren cumhuriyet başsavcılığı, gündeme gelen Semih Kaya’nın taşıdığı bavula takılan GPS cihazının getirilmesini istedi. Seçil Erzan’dan ilk şikayetçi olan Atilla Baltaş’ın avukatı Ümit Karadağ adliyeye giderek çok konuşulan o GPS cihazını savcılığa teslim etti. O GPS cihazının kayıtları incelenecek.

Açılan yeni soruşturmada flaş gelişme: GPS cihazı incelemeye alındı

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Fernando Muslara, Arda Turan , Emre Belözoğlu, Selçuk İnan gibi ünlü isimlerin dolandırıldığı dosyanın yargılanmasının ardından, farklı bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıkmıştı. Seçil Erzan’ın gerçekleştirdiği iddia edilen milyon dolarlık dolandırıcılık olayının iddianamesi açıklandığında, şikayetçi olan bazı isimlerin iddianamenin soruşturmasında yer almadığı görüldü. Bunların arasında, Seçil Erzan ve banka yöneticilerine ilk şikayeti bulunan iş insanı Atilla Baltaş, eski ünlü sporculardan Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir gibi isimler yer aldığı 11 kişi hakkında başlatılan soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı.

İşte savcılığa ulaşan o cihaz:

GPS KAYITLARI İNCELENECEK

Soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, gündeme gelen Semih Kaya’nın taşıdığı para dolu bavulda takılı bulunan GPS cihazının savcılığa getirilip teslim edilmesini istedi. Semih Kaya’nın para dolu bavulun sahibi ve GPS cihazını taktığı ortaya çıkan iş insanı Atilla Baltaş’ın avukatı Ümit Karadağ, savcılığın istediği GPS cihazını adliyeye giderek soruşturmayı yürüten savcılığa teslim etti.

DİLEKÇEDE DETAYLAR ANLATILDI

Bir şikayet dilekçesiyle sunulan GPS cihazı incelenmek için işleme alınırken verilen dilekçe de, Avukat Karadağ, müvekkili Atilla Baltaş’ın bavula neden GPS taktığını açıklamasına yer verdi. Yapılan açıklamada, “7 Kasım 2022 günü müvekkile ait içerisinde 7 bin dolar, 5 bin TL ile bankaya ait çeklerin bulunduğu çanta Bakırköy’de çalınmıştır. Bu nedenle baka araç veya işyerlerinde unutulmuş olduğu ihtimali üzerine aranmış ancak bulanamamıştır. Bu nedenle müvekkillim iş insanı olması ve yaptığı işlerin niteliği gereği toplanna paralar bankaya veya ödeme olarak ilgili yerlere para çantaları ile taşınmaktadır. Telafisi zor mağduriyetler yaşanmaması anlamında para çantasına GPS cihazı takılması kararlaştırılmış ve rütin olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bahse konu olayda özel veya banka müdüresi için alınan bir tedbir değildir.” Dedi. 

GPS CİHAZI OLAYI NEYDİ?

Seçil Erzan’dan içinde para dolu bavul alan Semih Kaya, Bodrum’a giderken, bavulda GPS cihazı olduğunu fark etti. Semih Kaya, durumu Seçil Erzan’la paylaşınca, bavulun Semih Kaya’dan önce özel fon adı altında para getiren iş insanı Atilla Baltaş’a ait olduğu ortaya çıktı. Bu olaydan sonra dolandırıldığını düşünen Atilla Baltaş avukatı aracılığı ile 7 nisan 2023’de Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvururak Seçil Erzan ve banka yöneticilerinden şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesinde Seçil Erzan’a ödediği paraları alamadığını belirten Baltaş, Semih Kaya ile ilgili yaşanan GPS’li bavul olayına da yer verdi.

SEÇİL MÜDÜR 'ÇANTA SENDE KALSIN' DEMİŞ"

Soruşturma kapsamında müşteki olarak ifade veren Semih Kaya, Seçil Erzan tarafından aldığı çantadan GPS çıkması olayını ise şöyle anlattı: "Bir keresinde Seçil Erzan'dan 200 bin dolar fon getirisi olduğunu bildiğim bir parayı teslim almıştım. Seçil müdür, bana bu parayı mavi bir çanta içerisinde Levent'teki odasında 15 Kasım'da teslim etmişti. Akabinde ben içinden parayı alıp bankadaki hesabıma yatırdım. Çantayı da Seçil Erzan'a vermek istedim. Parayı yatırırken vezneye de o çantayla gitmiştim. Fakat Seçil müdür, 'Çanta sende kalsın' dedi. Ben de boş çantayı alıp aracıma koydum. Akabinde 16 Kasım günü aracımla Bodrum'a gitmek için havalimanına doğru yola çıktım. Aracı havalimanına park ettim. Aynı gün geri dönüp aracıma bindiğimde seyir halindeyken bu çantadan ses geldiğini duydum. Şüphelenip çantanın içini kontrol ettiğimde bir GPS cihazı gördüm. Üzerinde Apple yazısı vardı ve seri numarası yazılıydı. Google'dan seri numarasını girdiğimde telefonun son dört rakamını öğrendim. Akabinde Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum. Çünkü beni takip ettiklerini düşündüm. “

‘ATİLLA SAF TEMİZ ÇOCUK”

“Şubede Seçil'in yanına gittiğimde, Seçil bana GPS'in Atilla Baltaş'a ait olduğunu, Atilla'nın çok saf temiz bir insan olduğunu, eski sevgilisi olduğunu, ayrıldıklarını fakat Atilla'nın kendisini halen takip ettirdiğini, bu sebeple de GPS'in çantada olduğunu söyledi. Karakola gidip şikayetçi olacağımı söyledim. 10 dakika sonra Atilla Baltaş, Seçil'in odasına geldi. Bana daha önce aracından çantasının çalındığını ve içinde para olduğunu, bu sebeple tekrar çalınmasından endişe edip çantaya GPS cihazı koyduğunu ve bu cihazın kendisine ait olduğunu söyledi. Ben de beyanlarına itibar ederek GPS cihazı bulunan çantayı Atilla Baltaş'a teslim ettim. Bu olay sebebiyle sadece Seçil Erzan'dan şikayetçiyim." dedi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Atilla Baltaş Denizbank Fatih Terim Fonu Seçil Erzan Semih Kaya Ümit Karadağ