Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bahçeli'den Erdoğan'ın, 'son seçimim' sözlerine yanıt: 'Bırakamazsın!'

MHP’nin 14. Olağan Kurultayı başladı. Kurultayda tek aday olan Devlet Bahçeli ise Kurultay salonuna kolu sargılı şekilde geldi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'son seçimim' sözlerine de yanıt verdi.

Bahçeli'den Erdoğan'ın, 'son seçimim' sözlerine yanıt: 'Bırakamazsın!'

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 14. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda başladı.

MHP’de yaklaşık 30 yıl genel başkanlık yapan Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından toplanan 6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre’de MHP Genel Başkanı seçilen Bahçeli, 27 yıldır bu görevi yürütüyor. 

Bahçeli, bugünkü Kurultay ile beraber 11. kez genel başkan seçilecek.

SALONA KOLU SARGILI GELDİ

Bahçeli, kurultayın yapılacağı salona kolu sargılı halde geldi. MHP liderinin, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme yaşadığı öğrenildi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, X üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun."

 

"BAZILARI KAPIYI SERT ÇEKİP GİTTİĞİNDEN..."

MHP liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

"Türk milletinin, ahlak ve yürek gücünün timsali olan sizlerle iftihar ediyorum. Türkiyemizin 81 ilini temsilen bu salonda hazır bulunuyorsunuz. Doğusundan batısından, güneyinden kuzeyine tüm güzellikleriyle, tüm renkleriyle Türkiyemiz hamdolsun buradadır. Her anı mazimizin kayıtlarına geçen hayat yolculuğunda tomurcuk kaygısı taşımayan bir ağacın odun olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Milliyetçi hareketin 55 yıl önce yola çıkarken mutlak suretle tomurcuk derdi vardı. Yeşillenen yapraklarımız kimi zaman sararıp düştü. Bu yaprakların akıbetini rüzgarlar tayin etti. Bazıları kapıyı sert çekip gittiğinden dönmeye yüzleri kalmadı. Bazıları ıssızlığa mahkum oldu. Kimi zaman da sapı gövdemizden ayrılan baltaların darbesine maruz kaldık. Ancak geldiğimiz bu aşamada tıpkı bir çınar gibi Türk milletinin vicdanında kök salmasını başardık."

ERDOĞAN MHP KURULTAYINA MESAJ GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı’na yazılı mesaj gönderdi.

Erdoğan, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kurultayda MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından okunan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nın parti camiası ile birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 15 Temmuz darbe gecesinden beri devletimizin bekası, milletimizin huzuru, ülkemizin güvenliği için Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile yol yürüyoruz. Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz her mücadelede sahip olduğumuz ortak zeminin genişliğini ve derinliğini bir kez daha gördük. Biz bu kutlu, ilkeli ve uzun soluklu yoldaşlıktan şeref duyuyoruz. Cumhuriyetimizin ilk asrından en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan, ilk tohumlarını Devlet Bahçeli’nin attığını bildiğimiz 2023 hedeflerini birlikte hayata geçirdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı’nın inşası için içeride ve dışarıda beraberce zorlu bir mücadele yürütüyoruz. Allah’ın izni, milletimizin desteği, MHP’yi var eden ve yaşatan ülkü devlerinin katkısıyla Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın burcuna dikeceğimize inanıyorum. Bu duygularla MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Sizlerin şahsında tüm MHP’li kardeşlerimin mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor, her birinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

ERDOĞAN'IN SON SEÇİMİM SÖZLERİNE YANIT

Erdoğan, 8 Mart’taTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) temsilcileriyle bir araya gelmiş ve şunları söylemişti:

"Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim. Çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak.”

Erdoğan'ın sözlerine Kurultay'da yanıt veren Bahçeli şunları söyledi:

"Geçenlerde basından öğrendiğim kadarıyla sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz."


Haber Kaynağı : 12punto

MHP kurultay Devlet Bahçeli