Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cem Gürdeniz'den Dünya Ekonomik Forumu'na sert eleştiri

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz sosyal medya hesabından Dünya Ekonomik Forumu'nda resmi gündem başlığı olarak seçilen 'Güveni Yeniden Tesis Etmek' ifadelerine eleştiride bulundu.

Cem Gürdeniz'den Dünya Ekonomik Forumu'na sert eleştiri

Mavi Vatan'ın fikir babası olarak bilinen Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'na dair çarpıcı bir yorumda bulundu.

Dünya genelinde yaşanan savaşlara, ölümlere ve açlığa işaret eden Gürdeniz, ekonomide söz sahibi dünya devletlerinin bu konudaki duyarsızlığını forumda seçilen bir başlık üzerinden eleştirdi.

Dünya Ekonomik Forumu için seçilen resmi gündem başlığı 'Güveni Yeniden Tesis Etmek' ifadelerini "Ne güveni" sözleriyle eleştiren Gürdeniz şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Davos’taki resmi gündem başlığına utanmadan  “Güveni Yeniden Tesis Etmek” diyebilmiş.

Neoliberal kapitalizm ile Soğuk Savaş sonrası kenetlenen neocon emperyalizminin ABD, AB ve NATO üzerinden dünyayı getirdiği durum bu başlığı gerekli kılmış. Soralım o zaman! Ne güveni !Gazze’de her dakika ölen çocuklar mı? Yemen’de yoksulluğun pençesinde iç savaşa mahkum edilenler mi? Ukrayna’da Amerikan jeopolitiği uğruna ölüme gönderilen onbinler mi? 

Afganistan, Irak, Suriye ve Libya’da yerinden yurdundan edilen milyonlar mı? Onlara mı güveni yeniden tesis edeceksiniz? Ne demişti son zirvede NATO Genel Sekreteri? 

“Biz bir milyarın güvenliği için çalışıyoruz”. Geri kalan 7 milyar mutlaka emperyalist dayatmaya dur diyecektir. Tarihin yaratıcılığı ve Asya güçlerinin önlenemez yükselişi kötüleri yenecektir."


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika Cem gürdeniz Dünya Ekonomik Forumu emperyalizm Ekonomi Kapitalizm NATO soğuk savaş