Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangınla ilgili DEM Parti’den açıklama

DEM Parti, Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangınla ilgili yaptığı açıklamada "Hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır ve Mardin arasındaki yangınla ilgili DEM Parti’den açıklama

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde meydana gelen anız yangınında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yaralandı.

Felaketin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi de (DEM Parti) yangınla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 “Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yangın faciasının yaralarını halkımızla birlikte sarıyoruz. Acımız büyük, halkımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İktidarın müdahale etmekte geciktiği, yetersiz kaldığı faciaya karşı, başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu.

Belediye Eşbaşkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bileşen Partimiz DBP'nin Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, facianın yaşandığı köylerde halkla birlikte hem acıları paylaşıyor hem de yaraları sarmaya devam ediyor.

Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!”



NE OLMUŞTU?

Yangın, dün saat 22.15 sıralarında Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'nde çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle çevredeki Bağacık, Ağaçsever ve Yazçiçeği mahallelerine sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan bazıları Çınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, durumları ağır olanlar ise kentteki hastanelere sevk edildi.

Yangın, ekipler tarafından 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları itfaiye ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait helikopterle sabah saatlerine kadar devam etti. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

FELAKETİN BOYUTU HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, sabahın ilk ışıklarıyla yangının etkileri net bir şekilde ortaya çıktı.

Geceyi kızıla boyayan yangında zarar gören alanlar, dron ile havadan görüntülendi.


Haber Kaynağı : 12punto

diyarbakır DEM Parti Mardin Yangın