Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye yüzyılı, ikinci asıra yelken açıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye yüzyılı, ikinci asıra yelken açıyor'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle Vahdettin Köşkü'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata getirmekte kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu tarihi günde, bir kez daha tüm dünyaya Vahdettin Kökşü'nden ilan ediyoruz" dedi.

''TÜRKİYE YÜZYILI, İKİNCİ ASIRA YELKEN AÇIYOR''

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Aziz milletim, kıymetli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan insanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Millet olarak bugün gerçekten farklı bir gurur ve heyecanı yaşadık, yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiğimiz Cumhuriyet'imiz bugün ilk asrını tamamlayıp, adına Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci asrına yelken açıyor. Şanla, şerefle kutladığımız Cumhuriyet'imizin 100. kuruluş yılı ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm gazilerimizi, Meclis'imizin ve ordumuzun tüm kahraman mensuplarını şükranla yâd ediyorum. Bugün 100. yaşına ulaşan Türkiye Cumhuriyeti ulu bir çınar misali gözleri kamaştırmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıldır elden ele, gönülden gönüle ve nesilden nesile aktarılan muazzez bir hazinedir. Cumhuriyet bir kopuş bir kesinti değil, tam tersine yeni bir filiz vermedir. Türkiye Cumhuriyeti köksüz, tarihsiz, hüdayinabit ve nevzuhur bir devlet değildir, hiçbir zaman da olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıldır elden ele, gönülden gönüle ve nesilden nesile aktarılan muazzez bir hazinedir.

Binlerce yıllık devlet geleneğimizin yeni bir halkası olan Cumhuriyetimiz, bu topraklarda kurduğumuz ilk değil en son devletimizdir.

''CUMHURİYET BİR İFTİHAR MESELESİ VE İLHAM KAYNAĞIDIR''

Bugün 100. yıla ulaşan Cumhuriyetimizi, güçlü, zengin ve köklü bir birikime sahip olmanın gururuyla kutluyoruz. Geçmişten sadece ibret alamayız, aynı zamanda kuvvet de alırız. Bugün Cumhuriyetimiz bizim için hem iftihar meselesi hem de ilham kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal, kurucusu olduğu Cumhuriyeti baknız nasıl anlatıyor: Cumhurityet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük.

''GAZZE HALKINA YARDIM ETMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Cumhuriyetin kuruluş gayesi, bizzat banisinin ifadesiyle kimsesizlerin kimsesi olmaktır. Cumhuriyet bu vasfını tam manasıyla bizim dönemimizde kazanmıştır. Bugün Türkiye Cumhuriyet'i tıpkı Gazi'nin arzu ettiği gibi kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir. Nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye'dir. Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Asya'dan Afrika'ya, Filistin'e kadar, nerede gözü yaşlı bir mağdur varsa yardımına koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye'dir, bu millettir. Bu tavrımızı daha önce Kore'de, Kıbrıs, Irak, Suriye, Libya ve Yemen'de ve son olarak da Karabağ'da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu, Gazi'nin 'kimse el süremez' dediği Filistin ve Gazze için sergiliyor, Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz. 

Dün bir buçuk milyonu aşkın insanımızın katıldığı Büyük Filistin mitingi bunun parçasıydı. Tarih şuuru olmayan, Gazi Mustafa Kemal'in mücadelesini bilmeyen birileri farklı niyetler arasa da biz dün sadece Filistin'le dayanışmamızı göstermekle kalmadık, Gazi Mustafa Kemal'in ruhunu da şad ettik. 

''EFENDİ DEĞİL, HİZMETKARIZ''

1927'de nüfusumuz 13,6 milyonken 2022 yılında 85 milyonu bulduk. İnşallah bu sene de 86 milyonu aşacağız. İnşallah 100 milyonluk Türkiye'yi de uzak olmayan bir gelecekte hep birlikte göreceğiz. 21 yıldır milletimize hizmet ediyoruz, efendi değil hizmetkarız.

Sağlıkta hastane yatak sayımız 1923'te 12 bini bulmazken, 2002 yılında 164 bine, bu yıl ise 268 bine yükseldi. Türkiye, 1928'de sadece 1000 civarında hekime sahipken, 2002 yılında 92 bin, günümüzde 194 bin hekimle vatandaşlarına hizmet veriyor.

EMPERYALİZME MESAJ VERDİ

Gazi Mustafa Kemal'in hayallerini gerçekleştirmiş bir kadro olarak, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyeti'mizin ikinci asrına girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük hedefimizi, demokrasimizi darbe anayasası utancından kurtarıp Cumhuriyet'imizin 100. yaşına yakışır sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmaktır. Zafer, 'benimdir' diyenlerindir zafer. Bugüne kadar hep bu anlayışla çalıştık, gayret ettik. Asrın ihaneti 15 Temmuz, asrın felaketi 6 Şubat depremlerine kadar karşılaştığımız tüm imkanları alnımızın akıyla verdik, veriyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata getirmekte kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu tarihi günde, bir kez daha tüm dünyaya Vahdettin Kökşü'nden ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin mesut ,muvaffak ve muzaffer olmasının önüne hiçbir emperyalist güç geçemeyecektir. 

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları bir kez daha saygıyla yad ediyorum. Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayanlara Allah'tan rahmet diliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı