Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İBB hesabından yapılan 'küfürlü' paylaşıma soruşturma

Başsavcılık, İBB'nin resmi ulaştırma hesabının küfürlü paylaşım hakkında soruşturma başlattı. İBB söz konusu paylaşımın siber saldırının ardından gerçekleştirildiğini belirtmişti.

İBB hesabından yapılan 'küfürlü' paylaşıma soruşturma

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) sosyal medya platformu X'teki resmi ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" paylaşımının küfürlü şekilde alıntılanmasına ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in paylaşımının İBB'nin resmi ulaştırma hesabı olan "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" isimli sosyal medya hesabından küfürlü şekilde alıntılanmasıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET

Soruşturmanın, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

İBB, konu hakkında “Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir.

Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız” açıklaması yapmıştı.

"SİBER SALDIRIYA UĞRADIK"

Tepki çeken paylaşım sonra İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Değerli Takipçilerimiz;

Hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız."

 

 


Haber Kaynağı : AA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İBB Mehmet Şimşek Platform Sosyal Medya